Backpack, 'yurt dışına çıkan tanıdık' bulma platformu

Backpack, 'yurt dışına çıkan tanıdık' bulma platformu

Elektronik cihaz alışverişleri için yaygın yöntemlerden biri de yurt dışına çıkan tanıdıklardan yardım istemek. Çoğu zaman daha az maliyetle ve ülkenizde piyasaya çıkmasını bekleyemediğiniz "oyuncaklara" kısa sürede erişmenizi sağlayan iyi bir çözüm bu. Backpack, bu çözümü daha geniş kitlelere ve ürünlere uyarlayan Y Combinator destekli bir girişim.

Akla ilk elektronik cihazlar gelse de Backpack, egzotik ürünlerden ilaçlara kadar geniş yelpazede ürünü "dünyanın bütün vatandaşlarına" ekstra harcamalara gerek olmadan ulaştırmayı amaçlıyor. Alışverişçi ve yolcuları bir araya getiren bir P2P platform olarak tanımlanan Backpack bir pazar yerinin çalışma prensibiyle hareket ediyor. Yolcular da yaptıkları her alışveriş için komisyon alıyor. Backpack'te komisyonlar ürün fiyatlarının yüzde 5 ila 20'si arasında değişiyor.

Backpack

Siteye giriş yaptığınızda kullanım amacınıza göre alışveriş ya da seyahat seçeneklerinden birini seçerek işleme başlıyorsunuz. Alışverişçiler Backpack'i kullanmaya bir talep açarak başlıyor. Amazon ve eBay entegrasyonu bulunan sitede istediğiniz ürünü arayıp her iki mağazadaki sonuçları da görüntüleyebiliyorsunuz. Arama sonuçlarında yolculara yapılan ödemelerin dahil olduğu son fiyatlar gösteriliyor.

Ürünü seçtikten sonra, kayıt olarak ya da Facebook ile giriş yaptığınız Backpack'te ürünle ilgili renk, sayı gibi detayları ekleyebiliyorsunuz. Backpack, talebi açmanızdan sonraki 24 saat içinde sizi bir yolcuyla eşleştirmeyi vaat ediyor. Örneğin iPad siparişinizi İstanbul'a getirebilecek Kanada, Amerika ya da Birleşik Krallık'tan yolcularla iletişime geçen Backpack, teklifi kabul eden bir yolcu bulduğunda size uyarı gönderiyor.

Fikrinizi değiştirmediyseniz ödeme aşamasına geçiyorsunuz. BackPack şu anda PayPal, para transferi ve bKash (Bangladeş sitenin en popüler pazarlarından biri) ödemelerini kabul ediyor. Yaptığınız ödeme, siz ürünü teslim alana kadar Backpack tarafından tutuluyor. Seyahat süresi ve teslimat zamanı için ilgili yolcuyla görüşüyorsunuz. Backpack'te ortalama teslimat süresinin 2-3 hafta olduğu belirtiliyor.

Backpack

Backpak'ten yolcu olarak faydalanmak içinse planladığınız seyahatin  kalkış- varış noktalarını ve tarih bilgisini sisteme girmeniz yeterli. Backpack, tahmin ettiğiniz gibi, bu bilgiyi sizi alışverişçilerle eşleştirmek için kullanıyor. Seyahat sayfanızda planladığınız yolculuklar harita üzerinden de görüntüleniyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında yayına başlayan Backpack'in kendi verilerine göre, sitenin hizmeti 100'ün üzerinde ülkeye ulaşıyor.

"Herkes, istediği her ürüne, her yerden erişebiir" diyen Backpack'in özellikle gelişmekte olan ülkelerde yoğun ilgi görmesi de olası. İncelemek isterseniz Backpack burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.