Ankara'dan çıkan özel görüntü maskeleme projektörü Vizera, Y Combinator'a seçildi

Ankara'dan çıkan özel görüntü maskeleme projektörü Vizera, Y Combinator'a seçildi

Silikon Vadisi'nin bir numaralı girişim hızlandırma programı Y Combinator, Türkiye'den çıkan bir girişimi daha destekledi. Ankara'da kurulan Vizeralabs.com, geliştirdiği özel projeksiyonla mobilya sektöründe devrimsel bir yenilik sunuyor.

Bilkent CyberPark kuluçka merkezi girişimlerinden olan Vizera Labs'ın geliştirdiği projeksiyon cihazı, mobilya mağazalarındaki ürünlerin farklı desen ve materyal tasarımlarında görüntülenmesini sağlıyor. Örneğin sarı kadife kumaştan bir koltuğu, siyah deri kaplı olarak görmek istediğinizde sadece projeksiyon kumandasıyla bu seçimi yapmanız yeterli oluyor ve hemen sipariş verebiliyorsunuz.

Ali Çevik'in kurucularından olduğu VizeraLabs'ın patent bekleyen teknolojisi özel ışık ve renk oyunlarıyla 3 boyutlu dokulara görüntü ekleme tekniğini kullanıyor. Görüntü değişimleri de mobil uygulama üzerinden kontrol edilebiliyor.

Vizeralabs, San Francisco'da ve Paris'te açtığı ofisleriyle satış konusunda önemli pazarlara yönelmiş bile. Kısa süre içinde de ilk müştelerinden para kazanmaya başlayacak.

Mobilya perakendicileri ve tercih yapmakta zorlanan kullanıcılar için oldukça etkili bir teknolojik kolaylık getiren Vizeralabs, yakında bu teknolojiyi ev dekorasyonu, otomotiv ve diğer alanlara da uygulamak istiyor.

Türkiye'den çıkmadığını söylediğimiz teknoloji girişimlerinin aslında 'çıktığını' kanıtlayan Vizeralabs'dan bilgi alır almaz sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.