Facebook kendi mobil reklam ağı için ikinci adımını attı

Facebook kendi mobil reklam ağı için ikinci adımını attı

Facebook dünya üzerindeki en değerli online reklam mecralarından biri. 1 milyarın üzerindeki aktif kullanıcısı ve milyarlarca sayfa gösterimi ile bu çapta rekabet ettiği site sayısı sınırlı.

Hem webde, hem de mobilde durum böyle ama Facebook’un daha fazla reklam alanına ulaşması ve reklamverenlere daha fazla seçenek sunması da mümkün. Bunun yolu ise reklamverenlerinin mesajlarını Facebook dışına da taşımak.

Anımsayabileceğiniz gibi Facebook 2012 yılında kendi mobil reklam ağını kurmak için ciddi adımlar atmış fakat bir kaç ay sonrasında bu projeyi rafa kaldırmıştı. O gün bu gelişmeyi aktarırken yazıyı şöyle bitirmiştik: “Facebook eninde sonunda mobil reklam alanında daha farklı bir çalışma yapacak. Ama görünüşe göre o gün bugün değil…”

Yeni haberlere göre işte o gün gelmiş olabilir...

Facebook kendi mobil reklam ağı için ikinci adımını attıFacebook’un resmi blogunda yer alan bir yazı dev sosyal ağın kendi mobil reklam ağı konusunda önemli bir adım atmaya hazırlandığını gösteriyor. Açıklamada şu an için ufak bir reklamveren ve yayıncı grubunun katılımı ile testlerin devam ettiği belirtiliyor.

En başta belirttiğimiz gibi Facebook en önemli reklam mecralarından biri ama Facebook için, Facebook dışında daha da büyük bir potansiyel var. 2012’deki ilk denemeden gelen tecrübeleri ve bu sırada gelişmiş olan yeni teknolojileri ile birlikte Facebook’un kendi mobil reklam ağı konusunda bu kez çok daha ciddi bir atılıma hazırlandığını düşünmek yanlış olmaz.

Sizlerle kısa zaman önce paylaştığımız mobil reklamlarla ilgili Gartner raporu doğrultusunda Facebook'un bu adım ile kendi geleceği için çok önemli bir hamleye hazırlandığını söyleyebiliriz.

Mahremiyet ve güvenlik sorunlarına gebe olsa da, bu reklamlarda kullanıcıların Facebook bilgileri ile hedeflenebilecek olması da reklamverenler açısından son derece değerli olabilir.

Görsel Kaynak: Annette Shaff / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.