Gartner "Mobil reklam pazarı büyüyecek ama birim fiyatlar düşecek"

Gartner

Mobil odağında geçen 2013 yılının ardından araştırma şirketi Gartner gelecek 3 yıl öngörüsünü açıklayan yeni bir rapor yayınladı. Dikkat çeken detayların bulunduğu raporda mobil reklam pazarında büyümenin yavaşlamasının yanında mobil reklam envanterinin talebin üstüne çıkacağı öngörülüyor.

Gartner raporunda mobil reklam pazarında birim fiyatların düşeceği anlamına gelen arzın talepten fazla olmasını mobil web siteleri ve uygulamaların markaların talebinden daha hızlı büyümesine bağlıyor. Mobil yayıncılar için her geçen gün artan rekabet pazarı zorlayacak olsa da mobil reklam pazarının 13,1 milyar dolardan 2014 sonunda 18 milyar dolara ulaşması beklentiler arasında yer alıyor. 

Bu yıl yüzde 37 büyümeyle 18 milyar dolara ulaşması beklenen mobil reklam pazarının 2017'de 41,9 milyar dolar öngörüsüyle mobil reklam pazarının geleceğini ortaya koyuyor. Raporda internet reklam pazarında zamanla gelişen teknolojilerle ölçümleme standardının gelmesi ve hedefleme teknolojilerinin mobil pazarda büyümenin ana faktörü olacağı belirtiliyor.

Mobil reklam pazarının küresel anlamda gelişme evresinde güçlü büyümeyi gösterdiği belirtilirken Kuzey Amerika ve Japonya'da doymaya ulaştığı paylaşılmış. Mobil reklam pazarında ki büyümenin bu zamana kadar büyümesinde en önemli sebep Kuzey Amerika'da reklam bütçelerinin önemli bir kısmının mobile kaymasıyla açıklanmış.

Mobil reklam çeşitleri üzerine de bilgilerin yer aldığı raporda videonun en fazla büyümeyi gösterdiği belirtilmiş. Tablet pazarındaki büyümenin mobil video reklam pazarını birebir katkı yaptığı paylaşılırken buna karşılık mobil reklam pazarında en fazla bütçenin gösterim reklamlarına gittiği yer almış.

Yerel reklam verenlerle birlikte mobil pazarın hareketleneceği öngörüsü de yer alan raporda 360 derece pazarlamada mobilin daha fazla yer alacağı da paylaşılan noktalar arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.