Facebook yeni mobil reklam ağını test etmeye başladı

Facebook yeni mobil reklam ağını test etmeye başladı

Facebook’un en önemli gelir kaynağı reklamlar. Aynı zamanda dünyanın en çok ziyaret edilen sitelerinden biri olması nedeniyle reklam verenler için de oldukça cazip bir platform ama Facebook bununla sınırlı kalmak istemiyor. İlk olarak yaz aylarında duyurduğu ve mobil uygulamalar için önemli bir seçenek olması beklenen yeni mobil reklam ağı aynı zamanda çok ciddi bir potansiyele sahip.

Resmen testlerine başlanan bu reklam ağı ile Facebook kendi reklam alanları dışarısına da hizmet vermeye ve gelirlerini artırmayı hedefliyor. Bu yeni reklam ağı, hedefleme için pek çok reklam ağının bel bağladığı çerezlere (cookie) değil, kullanıcıların Facebook’taki bilgilerini kullanıyor. Bu anlamda daha az teknik sorun ve daha yüksek hedefleme olanağı sunuyor.

Daha önce telefon numarası ve e-posta hedefli reklam seçeneğini duyuran Facebook, son dönemde özellikle borsadaki kötü gidişatı tersine çevirmek için kolları sıvamış durumda. Örneğin sponsorlu aramalar da son dönemdeki diğer bir gelir kaynağı hedefiydi.

Fakat Facebook’un asıl önceliği mobil tarafta. Dünya çapında 540 milyonun üzerinde, Türkiye’de de 14 milyon civarı mobil kullanıcısı bulunan Facebook’un bu alandaki büyük potansiyeli lehine kullanmak ve hatta ötesine geçmek çok önemli.

Şu anda beta testlerine başlanan bu yeni reklam ağı üzerinde yayınlanan reklamların performansları ölçülüyor. Kullanıcıların tepkileri, hedefleme konusundaki başarısı test edilip, gerekli kısımları geliştirildikten sonra ise yeni reklam ağı tüm reklam verenlere açılacak.

Böylelikle Facebook sadece kendi trafiği ile gelir üretmekle kalmayacak, üçüncü taraf uygulamalardan da gelir üretebilir hale gelecek. Ayrıca sağlayacağı hedefleme seçenekleri de özellikle demografik bazda kullanıcılara erişmek isteyen reklam verenlerin reklam kampanyalarının daha etkili hale gelmesine olanak verecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.