Facebook mobil uygulamalar için reklam yayınına başlıyor

Facebook mobil uygulamalar için reklam yayınına başlıyor

Facebook mobil uygulama tarafındaki hassasiyetini reklam tarafına kaydırıyor. Daha önce App Center ile uygulama sahiplerine trafik yönlendiren Facebook, bu kez uygulama geliştiricilerin özel uygulama reklamları üzerinden hedefine ulaşmasını sağlayacak.

Söz konusu 'uygulama reklamları' mobil reklamların özel bir parçası olacak. Uygulama geliştiricileri platform, hedef kitle ve bütçe belirleyerek bu yeni reklam türünden faydalanabilecek. Şimdilik test sürecine katılmak isteyen belli bir kitle ile paylaşılıyor ama yakında tüm geliştiricilere açılacak.

Facebook'un özellikle sosyal oyun konusundaki başarısından ve aklının mobilde olduğundan daha bir kaç gün önce bahsetmiştik. Facebook yine de bu konuda ne kadar etkili olabileceğini söylemek açısından şöyle bir örnek veriyor; son 30 günde, App Center da dahil olmak üzere farklı kaynaklardan (haber akışı vs.) App Store ve Google Play'e 146 milyon kez yönlendirme yapılmış.

iOS için Facebook SDK 3.0 sürümünü yayına aldığını açıklayan Facebook geliştiricileri, mobil oyun geliştiren şirketlerini ve elbette markaları kendine çekmeye hazır. Geliştirici blogundaki yazıya gelen yorumlardan da anlaşılacağı üzere Facebook etkili bir adım atmış durumda.

Yaklaşık 1 milyar (-83 milyon) kişinin kişisel bilgilerine sahip olmanın beklendiği kadar değerli olmadığını Facebook'un halka arzı ile görmüştük. Dolayısıyla Facebook'un gelirlerini arttıramak için atabileceği en güzel adımlardan biri buydu. Bakalım işin devamı nasıl gelecek..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.