Facebook'tan Flipboard'a rakip haber okuma uygulaması

Facebook'tan Flipboard'a rakip haber okuma uygulaması

Facebook'un kullanıcıların daha fazla haber görmesini sağlamak için yeni özellikleri devreye aldığını sizinle paylaşmıştık. Geçen süre içerisinde haber paylaşımlarında tasarımsal değişikliklerle haberi daha da ön plana çıkaran sosyal ağ, buradaki tecrübesiyle Flipboard'a rakip olmayı düşünüyor.

Daha önce Poke uygulamasıyla Snapchat'e rakip olmayı deneyen fakat başarılı olamayan Facebook'un bu uyguladan ne  kadar başarılı olacağı konusunda farklı görüşler mevcut. Online yayınlara en fazla trafik sağlayan sosyal ağın önemli bir farkla Facebook olduğunu Kasım'da konu almıştıkRe/code'un haberiyle ortaya çıkan uygulama konusunda  Facebook Ürün Başkan Yardımcısı Chris Cox projenin adının Project Reader olduğunu belirterek haberi doğruluyor ve uygulamanın bu ay içerisinde çıkabileceğini belirtiyor. Mark Zuckerberg'in projede direkt olarak yer aldığını belirtmesi Facebook'un konuya verdiği önemin bir göstergesi olarak kabul edebiliriz.

facebook-flipboard

Yeni mobil uygulamasını yayınlamasıyla Facebook, kullanıcısının uygulamada daha fazla vakit geçirmesinin önünü açmış olacak. Gelirlerinin yarıya yakını mobilden gelen sosyal ağın mobil odağında yeni uygulama hazırlıklarından Project Reader'ın haricinde hangilerinin gün yüzüne çıkacağını birlikte göreceğiz.

Kullanıcının Facebook'un mobil uygulamalarında geçirdiği zaman yönüyle paylaşılan bir grafik şu an için bulunmuyor. Özellikle geçtiğimiz hafta paylaştığımız Facebook kullanıcılarının 20 milyar dakika harcadığı üzerine infografik sosyal ağın kullanıcı sayısı dışında üye başına aylık 8.3 saati Facebook'ta geçirdiğini göstermesi yönüyle önemli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.