Online yayınlara en çok trafik sağlayan sosyal ağlar sırasıyla Facebook, Pinterest ve Twitter

Online yayınlara en çok trafik sağlayan sosyal ağlar sırasıyla Facebook, Pinterest ve Twitter

Online yayınlar ve bloglar, aldığı trafiğin büyük kısmını sosyal medya üzerinden almaya başladı ve sosyal ağlarda paylaşılan haberler, online mecralar açısından kitlelere yayılma anlamında oldukça önemli bir konumda.

Sosyal paylaşımlar için araçlar geliştiren Shareaholic'in 200 bin yayıncısını ve aylık 250 milyon tekil ziyaretçiyi izleyerek hazırladığı Sosyal Medya Trafik Trend Raporu'na göre, online yayıncılığa en büyük katkı sağlayan sosyal ağ Facebook, onu takip eden sırada ise biraz da şaşırtıcı şekilde Pinterest yer alıyor.

social-media-report-Oct-13-stats4

Shareaholic'in en popüler 8 sosyal ağı takip ederek yaptığı araştırmada, online yayıncıları en çok destekleyen oluşumlar sırasıyla Facebook, Pinterest, Twitter ve Reddit oldu. Facebook, Pinterest ve Twitter, online yayıncılara trafik sağlamada oldukça iyi olsa da, ardından listede yer alan Reddit ve StumbleUpon, geçen yılın Eylül ayına göre etkilerini yüzde 30 civarında kaybetmiş durumdalar.

Eylül 2012 ve Eylül 2013 arasındaki farka baktığımızda, Facebook'un gözle görülür bir şekilde artış sağladığını gözlemleyebiliyorken, Pinterest'in biraz da dalgalı bir çizgiyle Facebook'un ardından yayıncılara en çok trafik gönderen sosyağ ağ olduğunu görebiliyoruz. Google+ henüz ciddi bir artışı yakalayamasa da, YouTube'dan gelen trafikteki artış gözlemlenebiliyor.

social-media-report-Oct-132

Yayıncı bir site için, sosyal paylaşımlar kritik düzeyde hatta yeni medya girişimlerinin ayakta kalıp kalamayacaklarını belirten en önemli faktör de haber sayıları. Çoğu zaman online mecralardaki haberlerin değerinin bile sosyal ağlarda ne kadar çok paylaşıldığı ile ölçülmesi, oldukça doğru bir yöntem haline gelebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.