Facebook kullanıcıları artık daha fazla haber görecek

Facebook kullanıcıları artık daha fazla haber görecek

Online yayınlara trafik sağlamada ilk sırada yer aldığını daha öne paylaştığımız Facebook, yeni özelliği ile bu konuda yerini sağlamlaştırmak istiyor. Facebook bu amaçla bir süredir test etmekte olduğu İlgili Haberler özelliğini devreye aldığını duyurdu.

İlgili Haberler özelliğiyle Facebook kullanıcıları artık aynı haberi birden fazla kanaldan görüntüleyebilecek. Daha çok haber seçeneği ile kullanıcıların anasayfalarında daha kaliteli içerik olmasını hedefleyen Facebook ilgili haberlere daha fazla yorum yapılmasınında önünü açmış olacak.

Facebook daha önce yaptığı açıklamada bu yıl içinde haber sitelerine yönlendirdiği trafiğin yüzde 170 arttığını belirtmişti. Yeni özelliği ile yayıncılara daha fazla trafik sağlayacak Facebook, kullanıcılarının habere birden fazla kaynaktan ve hızlı ulaşma ihtiyacını gidermiş olacak.

facebook-ilgili-haberKullanıcının haber akışında, haber veya makale yayınlanırken alt kısmında ilgili haberlerin nasıl yer alacağını yukarıdaki görselle tanıtan Facebook mobilde aynı  hizmetin şu an için kısmen yer alacağını belirtiyor. Bunun haricinde kullanıcıların haberlere yaptığı yorumların arkadaşlarının haber akışında daha fazla yer alacağı da açıklamada dikkat çeken noktalar arasında.

Kullanıcının haber akışında haberlerin veya makalelerin daha fazla gösterilmesi ile mümkün olan bu trafik artışı Facebook tarafından daha da artırılmak isteniyor. Temelinde ise daha fazla haber göstererek Twitter'a yakın bir içerik sunmanın yanında Flipboard'un da aralarında bulunduğu haber toplayıcı sitelerin karşıladığı ihtiyacı sunmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.