Restoran rehberi Zomato 37 milyon dolar yatırım alarak, Türkiye'ye açılıyor

Restoran rehberi Zomato 37 milyon dolar yatırım alarak, Türkiye'ye açılıyor

Restoran rehberi Zomato, Sequoia Capital ve Info Edge’den D serisinde 37 milyon dolar tutarında yeni bir yatırım alarak Türkiye'ye ve eş zamanlı olarak Brezilya ve Endonezya'da açılıyor. Zomato'nun gelecek iki yıl planı ise Avrupa, Güney-Doğu Asya, Avustralya ve Amerika çevresinde 22 ülkeye daha yayılmak.

Hindistan’da kurulan popüler restoran arama motoru Zomato, İstanbul ve Ankara merkezinde başlayacağı Türkiye yatırımını lansman ile duyurmadan önce Webrazzi ile paylaştı. Toplamda 53 milyon dolar yatırıma ulaşan restoran rehberinin ülkemize açılımı ile birlikte Türkçe yayını başladı. Zomato'nun Türkiye için 2 adet açık iş pozisyonu bulunduğu bilgisini de paylaşalım.

2008'de Yeni Delhi’de kurulan Zomato 11 ülkede 35 şehirde 600’den fazla çalışanla hizmet veriyor. Hindistan'da pazar lideri olan Zomato şu an İngilizce, Türkçe, Portekizce ve Endonezya dili olmak üzere 4 dilde hizmet veriyor. Hizmet verdiği ülkelerde 160.000 ‘den fazla restoran bilgisi sunan Zomato'ya birlikte yakından bakalım.

zomato-ekran-goruntusu

iOS, Android, Windows Phone ve BlackBerry için mobil uygulamalarıyla birlikte hizmet veren Zomato İstanbul’da 16.000, Ankara’da 4.000'nin üzerinde yeme-içme mekanı bilgisine sahip. Geniş bir kütüphanesi olan Zomato menü, fotoğraf, yol tarifi, iletişim bilgisi, kullanıcı yorumu ve restoran puanlamalarını kullanıcılara sunuyor.

Müşteri tercihleri üzerinde menülerin, resimlerin ve yol tariflerinin en az yorumlar kadar önemli olduğunu belirten Zomato çalışanları aracılığıyla menüleri topluyor, fotoğrafları çekiyor ve yol tariflerini alıyor. İçerik toplama işinin tamamını kendi yürüten Zomato'da kullanıcılara ise sadece yorum ve puanlandırma yapmak ve kalıyor.

Zomato COO'su ve Kurucu Ortağı Pankaj Chaddah Türkiye pazarı için: “Türkiye dışarıda yemek yemeyi seviyor, ve mobil ve internette ki hızlı büyüme bizim için burayı çok iyi bir pazar kılıyor. Restoran aramasını kolaylaştırmak için net bir fırsat görüyoruz ve internet sitemizi ve uygulamamızı birçok kullanıcıdan ve restoran sahibinden gelen geri bildirimlere dayanarak özelleştirdik. Zomato hem İngilizce hem Türkçe dillerinde mevcut, ve ayrıca kullanıcıların Kahvaltı, Nargile ve Teras seçeneklerini arayabileceği özel filtrelere sahip. Ürünümüzü Türkiye’deki kullanıcılardan gelen geri bildirimlere dayanarak geliştirmeye devam edeceğiz.”

Yelp'in geçen sene ülkemize giriş yaptığı ve yerel örnekleri Menuburada ve Mekanist ile Zomato'nun Türkiye'ye girişi pazarı daha da hareketlendireceğe benziyor. Mobilin bu pazarda önemli bir etken olacağını söylebileceğimiz segment için Zomato trafiğinin yarısı mobil uygulamalardan geldiğini belirtiyor. Zomato'nun iOS uygulamasına App Store'dan, Android uygulamasına Play Store'dan ulaşabilirsiniz. Bunun haricinde Zomato'nun Windows Phone ve BlackBerry uygulamaları da bulunduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.