FutbolBurada.com: Futbol odaklı yeni nesil haber sitesi

FutbolBurada.com: Futbol odaklı yeni nesil haber sitesi

Türkiye'de ve dünyada blog platformları yatırım çekiyor, yeni nesil blog platformları ortaya çıkıyor ve dijital yayıncılık profesyonel içerikler temelinde yeni bir yükselme çağı yaşıyor. Buna rağmen Türkiye'de içerik temelli bir girişime imza atmak halen bir cesaret işi. Futbolburada.com da bu cesareti belgeleyen nadir girişimlerden.

Ağustos 2012'de New York'tan İstanbul'a dönen Ömer Üçer, finans sektöründeki kariyerine girişimcilik rozeti takmak isteyen bir isim. 150 farklı fikir arasından tercih yapmak istediğinde Türkiye'nin en popüler 20 yerli sitesi içinde 13 genel haber sitesi, 3 tane de spor haber sitesinin yer aldığını görmüş.

Üçer, bu istatistiğe dayanarak ve Türkiye'deki futbol sevgisine güvenerek Futbol Burada'yı hayata geçirmeye karar vermiş. Bu hikayeyi de kendi blogunda uzunca anlatmış.

futbol burada futbol haber

Futbol Burada'da ne var?

Aybars Badur ile Riko.co'yu kuran Ömer Üçer, Futbol Burada'nın öncelikle kullanıcı deneyimi ve kaliteli içeriğe odaklandığını söylüyor. Kullanıcıları da aktif olarak içerik üretimine dahil ediyor ve tabiri caizse yazarlar el üstünde tutuluyor.

Siteye üye olan kullanıcılar yazar olabildiği gibi okuyucu olarak yazarları takip etme şansına da sahip oluyor. MyFutbol sayfasından takip edilen yazarların içeriklerine kolayca ulaşılabiliyor. Yani Futbol Burada sadece bir haber-analiz sitesi olarak değil sosyal bir platform olarak hizmet veriyor.

futbol burada futbol haber 2

Bu noktada girişimin geliştirme sürecinde olduğunu, yakın zamanda oyunlaştırma gibi daha fazla sosyal etkileşimin kullanıcılara sunulacağını paylaşalım.

150 yazar ve tanıdık isimlerden yazılar

Futbol Burada, bu kadar sıcak ve hızlı bir dünyada elbette güncel haberlere de yer veriyor. Doğan Haber Ajansı'nın haberleri de resmi abonelik ile sitede yayınlanıyor. Sadece 1 aydır genele açılan site şimdiye kadar 150 yazara, 450 üyeye, 28 bin tekil ziyaretçiye ulaşmış.

Futbol meraklılarının tanıyabileceği Ali Ece, Bağış Erten ve Banu Yelkovan gibi futbol dünyasında tanınan isimlerin yazı gönderdiği Futbol Burada, şu anda ağırlıklı olarak Türkiye ve Avrupa liglerini takip ediliyor. Sezon başında geliştirme sürecinden çıkılması, iOS ve Android uygulamalarının hazırlanması planlanıyor.

futbol burada yazilari

Kurucuların tecrübesi, profesyonel yaklaşım ve uygulama açısından FutbolBurada.com'un geleceğine inanmamak için bir sebep yok. Ömer Üçer yatırım konusunda ilerlemeler kaydettiklerini de paylaşıyor ki hemen Perform'un Maçkolik yatırımı akıllara geliyor.

Son olarak daha önce Webrazzi'de yer verdiğimiz Krampon.net ve FanatikMarslar.com'un da halen yayında olduğunu ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.