iyi.net: Alacağınız ürünün en iyisini bulmanızı sağlayan sosyal bir platform

iyi.net: Alacağınız ürünün en iyisini bulmanızı sağlayan sosyal bir platform

Alışverişlerimiz internete kaydıkça ürün seçimine giden yol da günden güne internete kayıyor. Kullanıcıların iyi bir ürünü iyi bir fiyatla bulması için devreye giren yeni bir girişim de iyi.net adıyla karşımıza çıkıyor.

Atay Kula ve Levent Sever tarafından kurulan iyi.net, Ocak 2013'te kapılarını açmış. Tam anlamıyla bir sosyal ürün değerlendirme platformu olan sitede hem ürünlere ait genel bilgiler yer alıyor hem de kullanıcılar ürünler hakkında yorum paylaşabiliyor.

İyi.net'te kullanıcılar birbirleriyle arkadaş olup mesajlaşabiliyor ancak ürün asıl olarak bir sosyal ağ mantığından uzak. Kullanıcılar ürünleri kıyaslayabiliyor, sahip olduğu veya sahip olmak istediği ürünleri profilinde listeleyebiliyor ve arkadaşlarının profilini inceleyebiliyor. Forumdaki tartışmalara da katılabiliyor.

Ürünler İyimetre puanlarıyla sıralanıyor

Detaylı ürün sayfalarında yer alan "iyimetre" puanları o ürünün kullanıcı gözündeki değerini gösterirken alt kategoriler için ayrı ayrı puanlama yapılabiliyor. Böylece bir cihazın iyi ve kötü yönleri kolayca görülebiliyor.

Sitede 9 farklı kategoride 30 bin ürün yer alıyor ve bilgi aldığımız iyi.net kurucularından Atay Kula, sitenin günlük tekil ziyaretçinin şu an için 1.000'e ulaştığını, 3 yıl içinde 100 bin ürünlük bir dijital havuz oluşturmak istediklerini aktarıyor. Ürün fiyatlarını sağlayan mağaza sayısının da 500'e çıkarılması hedefleniyor.

Gelir modeli de tahmin edebileceğiniz gibi markalara hedefli özel reklam seçenekleri ve e-ticaret sitelerine satış yönlendirmesi şeklinde düşünülüyor.

iyi.net urun inceleme

Bu tür girişimlerin geleceği var

Gelen geribildirimlerle kendini yenileyerek 2 hafta önce bugünkü arayüzne kavuşan girişim, şu anda 8 kişilik bir ekip tarafından idare ediliyor. Özellikle mobil tarafta kendini doğru konumlandırmak isteyen iyi.net için ciddi bir mesai harcandığı ortada. Klasik fiyat karşılaştırma siteleri bu tür yenilenmeleri yapmadığı için de iyi.net ve benzer platfromların başarılı olacağını düşünüyorum ki bu alanda GDGT.com'un satın alındığı akıllara geliyor.

Başarı tünelinin sonuna erişebilmek içinse ayakta kalabilme gücünü göstermek gerekiyor. Zira iyi.net alan adının bir ara satışa çıktığını, ardından farklı bir iş modeline geçtiğini yazmıştık. Gelinen noktada şu anki iyi.net projesinin farklı kişiler tarafından hayata geçirildiğini görüyoruz ama iyi.net'in yarın farklı bir haberini yapmayız diyemiyorum. Bunu zaman gösterecek. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.