20 Şubat'ta düzenlediğimiz yılın ilk Webrazzi Konferansı E-Ticaret'13'ün ardından, yılın ikinci konferansı Dijital'13'ü dün Point Hotel'de gerçekleştirdik.
Birbirinden değerli konuşmacıların yer aldığı, dijital pazarlama sektöründeki 500'den fazla katılımcının katıldığı konferansımızda, güne damgasını vuran konulardan biri Real-Time Bidding, diğer ise Türkiye'de dijital reklam yatırımlarının geçen yıla nazaran 2012'de yüzde 30 büyüme göstererek 1 milyar TL sınırına yaklaşması oldu. Bu iki konu da, gerçekleştirilen farklı sunumlarda kendisine yer edinmeyi başardı.
İşte kısaca günün özeti ve sizlerle dün anlık olarak paylaştığımız haberler:
Türkiye'de video devrimi ve reklamverenlere öneriler: Nokta CEO'su Tümay Asena, yaptığı konuşmada Türkiye'de değişen video alışkanlıkları ile ilgili veriler paylaştı ve İzlesene'nin özel reklam modellerinden bahsederek, reklamverenlere tavsiyelerde bulundu.
Online medya satın alma, sadece biraz farklı şekilde: Gemius adlı araştırma şirketinde Uluslararası Ajanslardan Sorumlu Yönetici olarak çalışan Tamas Acs, IAB Türkiye yeni yılda da veri ve araştırma konusunda birlikte çalışacaklarını anlatarak, dijital reklamcılık ve hedeflemenin önemini vurguladı.
IAB Türkiye Yönetim Kurulu Üyeleri IAB Panelinde
Dijital reklamcılık 2013 yılında ikinci sıraya yükselecek: Günün ilk ve en keyifli panellerinden birisi de Uğur Şeker moderatörlüğünde, IAB Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Neslihan Olcay, IAB Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Kurşun ve IAB Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rima Erdemir'in katılımıyla gerçekleşti. Sanırım bu panelde aldığımız en güzel haber de IAB Türkiye'nin IAB Avrupa Yönetim Kurulu'na gireceği haberi oldu.
TV başında günde 2.5 milyon kullanıcı tweet atıyor: Türkiye'nin Twitter istatistiklerini açıklayan Monitera, geçtiğimiz yıl Webrazzi özel haberiyle paylaştığımız verileri güncelledi ve geçtiğimiz yıl Türkçe içerik üreten kullanıcı sayısı 7.2 milyon adet iken, bu yıl bu sayının yükselerek 9.6 milyona ulaştığını açıkladı. Sunumda aynı zamanda Twitter ve televizyon arasındaki bağa da değinildi ve istatistikler paylaşıldı.
Çevrimiçi radyolar dijital reklamcılık için büyük fırsat: Spectrum Medya CEO’su Ali A. Abhary Webrazzi Dijital’13 etkinliğinde online radyolardan ve bunun reklam hedeflemesi açısından önemini vurgulayarak Karnaval ve Jelli gibi ürünlerini anlattı.
Postview ve Text – Image ile performans reklamcılığı: Dijital'13 konferansında Ligatus Ülke Müdürü Murat Kalafat, "Postview ve Text-image ile Performans Reklamcılığı" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Mutlu Doğuş Yıldırım, Sacha Berlik, Nina Harvey, Ciaran O'Kane
Dijital’13 etkinliğinde Real Time Bidding kavramı derinlemesine konuşuldu: Real Time Bidding belki de katılımcılarımızın dün en çok öğrenmek istediği konulardan bir tanesiydi. Medyanet İş Geliştirme Koordinatörü Mutlu Doğuş Yıldırım‘ın moderatör olduğu oturumda ExchangeWire CEO’su Ciaran O’Kane, The Rubicon Project EMEA Bölgesi Satış Direktörü Nina Margaret Harvey ve DataXu Avrupa Genel Müdürü Sacha Berlik yer aldı.
TEB Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Deniz Cengiz
TEB’in sosyal medya kullanıcıları ‘özel müşteri’: Webrazzi Dijital’13′te Türk Ekonomi Bankası Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Deniz Cengiz yaptığı sunumda, Türk Ekonomi Bankası'nın dijital alanda yaptıklarını anlatarak, sosyal medyada nasıl faaliyette gösterdiklerini aktardı.
Google İrlanda, Cemal Büyükgökçesu
Sosyal medya rakamlarına değil, dönüşüm ölçümlemeye odaklanın: Google İrlanda'da Stratejik Ortaklıklar Yöneticisi olarak çalışan Cemal Büyükgökçesu, optimizasyon ve veriyi kullanma konusunda tavsiyelerde bulundu.
Burak Günsev markalarına vaat ettiği “Gerçek Like”ı nasıl aldıklarını anlattı: Wanda Digital’in Yönetici Ortaklarından Burak Günsev, markalarına vaat ettikleri "Gerçek Like"ı nasıl elde ettiklerini, case study'leriyle birlikte paylaştı.
2013 yılında 1.1 milyar TL harcanacak dijital reklam sektöründe optimizasyon önem kazanacak: Ping Yönetici Ortağı Sarper Danış, doğru reklam optimizasyonunun ne kazandıracağını anlattı.