2013 yılında 1.1 milyar TL harcanacak dijital reklam sektöründe optimizasyon önem kazanacak

2013 yılında 1.1 milyar TL harcanacak dijital reklam sektöründe optimizasyon önem kazanacak

Webrazzi Dijital'13 Konferansı'nın son oturumunu Ping Yönetici Ortağı Sarper Danış gerçekleştirdi. "Başarı hikayesi: Doğru reklam optimizasyonu ne kazandırır" konu başlıklı bir sunum gerçekleştire Sarper Danış, dijital reklam pazarına dair ilginç noktalara dikkat çekti.

Türkiye'deki reklam pazarından rakamlar paylaşarak konuşmasına başlayan Sarper Danış, 2012 yılında Türkiye'deki online reklam yatırımlarının 943 milyon TL olduğunu hatırlattı. Sarper Danış, gelecek sene yüzde 13 büyüme beklendiğini ve bu artışla beraber toplamda 1.1 milyar TL ve günde 3.1 milyon TL reklam harcamasına ulaşabileceğini ifade etti.

Saper Danış, "2013 yılında 1.1 milyar TL harcanan bir sektörde reklamlardan en üst seviyede verim alınması gerekiyor" diye konuştu.

ALB Menkul'ün sekiz saniyelik reklam videosu üzerinden örnekle konuşmasına devam eden Sarper Danış, doğru optimizasyonla tasarlanmış bir siteyle geri dönüşüm oranında yüzde 13'lük arttırılabildiğini ifade ediyor. Bu oran ile 2013 yılında 143 milyon TL'lik reklam harcamasının yapılamayabileceği Sarper Danış'ın paylaştıkları arasında.

Sarper Danış'ın sunumuna Cem Yılmaz'ın videolarıyla renk kattığını da belirtelim.

Webrazzi Dijital’13 Konferansı için paylaştığımız tüm yazılara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.