TEB'in sosyal medya kullanıcıları 'özel müşteri'

TEB'in sosyal medya kullanıcıları 'özel müşteri'

Webrazzi Dijital'13'te devam eden sunumlarda, Türk Ekonomi Bankası Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Deniz Cengiz, 'Sosyal Adanmışlık' adlı sunumuyla sahnede yer aldı ve TEB'in dijital alandaki faaliyetlerini katılımcılarla paylaştı.

Dijital bankacılıktan beklentilerin her geçen gün arttığını, dijital kannalarını TEB olarak müşterilerle iletişime önem vererek, satış odaklı yenilediklerini ve tabii ki yeni dijital kanalların yaratılması anlamında çalıştıklarını anlattı.

Değişen müşteri davranışları karşısında, TEB'in de değiştiğini, mobil ve sosyal medya kanallarının önemini vurgulayan Deniz Cengiz, kullanıcılar için mobil deneyim için bankalarını değiştirebilecekleri ile ilgili yapılan araştırmaları paylaştı. Kendileri için sosyal medyanın çok önemli bir araştırma ve dinleme kanalı olduğunu, TEB için sosyal medyanın müşteri servisi kanalı olduğunu belirtti.

TEB'in duvarı açık

TEB Alternatif Dağıtım Kanalları Devrim Cengiz, yaptığı sunumda TEB'in Facebook zaman tüneli ile paylaştı. 2008 yılında Facebook sayfalarını açmalarından itibaren Facebook duvarlarının açık olduğunu ve buraya yazan kullanıcılarını dinlemek ve iletişime geçmek anlamında ısrarlı olduklarını belirtti.

Müşteriyi dinlemenin çok önemli olduğunu vurgulayan Cengiz, Facebook hesabında müşterilerine nereye ATM istediklerini sorduklarını ve gelen cevapları gerçekten değerlendirerek buna göre aksiyon aldıklarını, dinledikleri müşterilerin istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini vurguladı.

Sosyal medya kullanıcıları 'özel müşteri'

TEB müşterilerinin sosyal medya kanalıyla gelen her mesajı aynı özel bankacılık müşterisinin sahip olduğu öncelikle cevaplandırılıyor. Hal böyle olunca bazı müşterilerinin artık çağrı merkezini aramak yerine, sorunlarını sosyal medya aracılığıyla paylaştıklarını da belirtti.

Türkiye'nin dijital bankaclıktaki gücünden de bahseden Deniz Cengiz, Türkiye bankalarının globalde de sosyal medya ve dijital kanalları kullanan güçlü bankalar olduklarını dile getirdi.

TEB'in dijital kanallarda gerçekleştirdiği projelerden bahseden, TEB Junior gibi projelerinden anlatan Deniz Cengiz, son olarak Webrazzi Dijital'13 katılımcılarını da dahil ettikleri #tebuzayda projelerinden bahsetti ve Webrazzi katılımcıları için hazırladıkları özel bir videoyu yayınladı. Hemen aşağıdan videoyu izleyebilir ve Webrazzi'nin ve Dijital'13 katılımcılarının TEB sayesinde nasıl uzaya çıktığına göz atabilirsiniz. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.