400 milyon kullanıcıya ulaşan Google+ Snappeed'i satın alarak Facebook'a cevap verdi

400 milyon kullanıcıya ulaşan Google+ Snappeed'i satın alarak Facebook'a cevap verdi

Google'ın sosyal ağ birimi Google Plus'tan sorumlu ismi Vic Gundotra, kendi Google+ profili üzerinden yaptığı açıklamayla iki önemli haber paylaştı. İlk olarak mobil fotoğraf düzenleme uygulaması Snapseed'in şirketi Nik Software'i satın aldıklarını paylaşan Gundotra, Google+'ın 400 milyon kullanıcıya ve 100 milyon aylık aktif kullanıya ulaştığını açıkladı.

Geçen hafta Befunky'nin Instagram'a rakip olmasından bahsederken kulaklarını çınlattığımız Snappeed, oldukça başarılı bir profesyonel fotoğraf düzenleme uygulaması ve uygulamanın geliştiricisi Nik Software 1995'ten bu yana 'photography first' mottosuyla hizmet veren bir teknoloji şirketi.

App Store’da 4.99 dolara satılan iOS uygulamasıyla ödüller kazanan Snapseed, sanıyorum Nik Software'in Google'ı etkinleyen ürünlerinin başında geliyordu ve bu uygulama artık Google+'ın bir parçası olacak.

İnternette kullanıcı tabanlı içerikler görsel öğelere kaydıktan sonra görselleri farklılaştırma eğilimi de Instagram vb. uygulamalarla giderek hız kazanmıştı. Google da Facebook'tan sonra bu alandaki satın almasını yaparak bu eğilimin önemini tasdiklemiş oldu.

Snapseed, bu yılın Haziran ayında 1 yıllık sürede 9 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı.

Google+ artık daha büyük, daha aktif 

Vic Gundotra, açıklamasında Google+'ın 100 milyonu aktif olmak üzere 400 milyon kullanıcı sınırına ulaştıklarını da söyledi  ve bu konuda son zamanların beklenen açıklamasını yapmış oldu.

Google+ için 'hayalet kasaba' tartışmasına çok girmeden hatırlatacak olursak Google I/O'da Google+'ın kullanıcı sayısının 250 milyona ulaştığı ve bir takım yenilikler paylaşılmıştı. Son yenilik ise kullanıcı adlarının atanmaya başlaması olmuştu.

Facebook Instagram'ın aktif mobil kullanıcı kitlesi için takribi 1 milyar dolara imza attı ama Google yine stratejik bir kararla teknoloji yatırımı yaparak Snapspeed'i açıklanmayan bir meblağ karlığında bünyesine kattı.  Bakalım fotoğraf paylaşımı konusunda hangi sosyal ağ kullanıcıları daha aktif olacak ve bu onlara ne kadar kazanç sağlayacak...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.