Türkiye'den ilk Foursquare marka rozetini alan şirket Turkcell oldu

Türkiye'den ilk Foursquare marka rozetini alan şirket Turkcell oldu

Bir kaç gündür duyduğumuz önemli bir gelişme nihayet sonuçlandı. Foursquare, Turkcell’le yaptığı iş birliği ile Türkçe olarak hizmet vermeye başladı ve ilk marka rozetini de aldı.

Foursquare'ın kendi kullanıcı topluluğu tarafından Türkçe'ye çevrilmeye başlandığını biliyoruz ancak Turkcell, yapılan anlaşmayla Türkçe sürümüne son halinin verilmesini sağlamış ve bunun neticesinde Türkiye'deki tanıtım çalışmalarını da üstlenmiş.

Rozet uygulamasını kullanan ilk Türk markası olma hakkını da Turkcell yakalamış oldu. Buna göre belli noktalara (4 farklı yere) Foursquare ile giriş yapan kullanıcılar Turkcell rozeti kazanabilecekler. Aynı zamanda Foursquare'ın fırsat/indirim avantajını da yine Turkcell tarafından kullanıcılara sunulacak.

Foursquare, daha önce İstanbul rozeti gibi farklı yerel adımlar atmıştı ama Turkcell'in kendi rozetini alması yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Hatırlayacak olursanız daha önce Türkiye'den Twitter'ın ilk reklamvereni ve marka sayfalarına adım atan ilk şirket de Turkcell olmuştu.

Bu anlaşması ile Foursquare'in Türkiye'deki performansı hakkında edindiğimiz bilgiler ise şöyle;

  • Foursquare'in Türkiye'deki aktif kullanıcı sayısı son 1 yılda yüzde 650 artmış.
  • Türkiye'deki Foursquare kullanıcıları bugüne kadar toplam 50 milyon check-in yapmış.
  • Bugüne kadar platformda 700 bin mekan oluşturulmuş.

Kısa süre önce Gezenzi'yi kapatan Turkcell bu anlaşma ile konum tabanlı servislerdeki etkisini yeni bir boyuta taşımış oldu. Bundan sonra Türkiye'den Foursquare'a nasıl bir yönelim olacağını ve televizyon reklamlarına konu olup olmayacağını takip edeceğiz.

GÜNCELLEME: Turkcell'in paylaşmış olduğu bültene göre 20 milyon üyeye ulaşan Foursquare'ın iOS ve Android uygulamaları Türkçe'ye çevrilmiş. Bu anlaşmadan memnun olduğunu paylaşan Foursquare İş Geliştirmeden Sorumlu BaşkanYardımcısı Holger Luedorf'ın Türkiye'nin potansiyeline dair kısa bir açıklama da bültende yer alıyor;

Türkiye Foursquare için son derece önemli bir pazar. Bu kampanyanın bize bölgede daha da fazla tanınma ve büyüme olanağı sağlayacağını umuyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.