Dekamedia yeni ortaklarıyla Dekamedya A.Ş. oldu

Dekamedia yeni ortaklarıyla Dekamedya A.Ş. oldu

2011’in başında dijital medya ağı olarak Türkiye’ye giriş yaptığını paylaştığımız Dekamedia, bir yıl sonunda yeni ortaklarıyla Türkiye'deki şirketleşmesini tamamladı.

Dekamedia'nın Tasit.com yatırımcıları ile Türkiye'ye adım attığını paylaşmıştık. Yeni kurulan anonim şirketindeki ortaklar arasında ise yeni isimler var. Bu isimlerden ikisi Tasit.com'da da yatırımı bulunan Çağlar Erol ve Haluk Elçi. Diğeri ise Fizy ve ReklamZ'den başarılı çıkışlar yapan ve yeni girişimlere yelken açan Orkun Tekin.

Dekamedia, Berlin/Almanya merkezli bir girişimdi ve Türkiye’den sadece Tasit.com’un kurucu ortağı Birol Kabakoğlu’nun payı vardı. Yeni kurulan Dekamedya'nın ortaklık payları yukarıda şekilde oldu.

Hatırlatmak gerekirse Dekamedya, Guardian, SkyGroup, Bild, The Sun, NYDailyNews, National Geographic, E-Bay, Yahoo gibi yurtdışı merkezli sitelerin yanısıra, Tasit.com ve Turkstudent.net'in reklam satışını yürütüyor. Özellikle haber sitelerinde Finans, otomotiv, konut, medya gibi sektörleri tercih eden reklam ağı, geçen yıl Insertionad ile e-ticaret pazarına yönelik geleneksel tarzda bir girişime de imza atmıştı.

Yatırım haberini paylaşan Birol Kabakoğlu'ndan aldığımız bilgiye 2011'i yeni yatırım turuyla kapatan Tasit.com bu yıl pazarlama faaliyetlerine daha fazla ağırlık verecekmiş. Dekamedya tarafında ise iç pazarda büyüme ve Insertionad'i daha fazla e-ticaret sitesiyle buluşturma hedefi var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.