Insertionad.com: Dekamedia'dan E-Ticarete Özel Doğrudan Reklam Hizmeti

Insertionad.com: Dekamedia'dan E-Ticarete Özel Doğrudan Reklam Hizmeti

Tasit.com yatırımcılarıyla Türkiye pazarına giriş yapan Dekamedia, yeni ve pek sık görmediğimiz bir projeye imza atıyor. Insertionad, hızlı büyüyen e-ticaret pazarını yeni bir doğrudan pazarlama kanalı olarak kullanacak.

Sistem kısaca e-ticaret gönderileri için alışveriş çeki, indirim kuponu, deneme ürünü, tanıtım kartı, mini dergi gibi ürünlerin yerleştirilmesine aracılık ediyor. Dağıtımı yapılacak içeriği reklamverenden alan Insertionad, bunları e-ticaret şirketlerine ulaştırıyor ve bu içerikler siparişlerle birlikte kullanıcılara gönderiliyor.

İlk etapta Markafoni, Zizigo, indirdik.com ve Alisverissepeti.com gibi markalarla çalışmaya başlayan 3 kişilik ekip, Dekamedia ağının verdiği güçle bu sayıyı arttırmak niyetinde. Aldığımız bilgiye göre halen sözleşme aşamasında e-ticaret siteleri varmış ve özellikle özel alışveriş sitelerini radara alınmış. Dağıtım kanalları artan mevcut sistem şu anda 550 bin adetlik aylık gönderim kapasitesine ulaşmış.

insertionad.com

Almanya (Paketplus) ve İngiltere (Packvertise) gibi ülkelerde kendini kanıtlamaya başlayan sistemi şu anda Türkiye'de uygulayan e-ticaret siteleri olduğunu görmüşsünüzdür. Insertionad bu örnekleri de bünyesine katarak, farklı sektörlerden marka nitelikli kitleye erişimi tek noktada buluşturmayı hedefliyor.

Sistemin etkili olmadığını söylemek zor. Fiziksel bir ürünün size ulaşması online bir üründen daha etkili oluyor. Sürpriz hatta hediye etkisi uyandırıyor. Ancak bu dağıtımların kullanıcıyı ne kadar cezbedeceğini en az online reklamlar kadar düşünmek gerek. Örneğin haftasonları gazetelerde bu tür tanıtım ve reklam içeriklerini bolca görürüz fakat çok geniş kitlelere ulaştığı için genele hitap eden çoğu tanıtım çöpe gider. Neyse ki online destekli olduğu için Insertionad'ın kullanıcıları tanıma şansı var ve aldığımız bilgiler bu dengenin önemsenmekte olduğunu gösteriyor.

Bu pazarın henüz net bir ölçümü yapılamadığını söylese de, diğer hizmet verenler gibi Dekamedia da gazetelerin sahip olduğu pazardan ciddi paylar almak niyetinde. Online ilanların başladığı dönemde gazetelere neler çektirdiğini düşünürsek bu pazarı hiç de küçümsememek gerektiğini söyleyebilirim. Konuyla ilgilenenler şuradan ilk adımı atabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.