Yahoo! Eski Günlerin Özlemiyle CEO'su Carol Bartz'ı Kovdu

Yahoo! Eski Günlerin Özlemiyle CEO'su Carol Bartz'ı Kovdu

Yahoo BartzYahoo!'nun agresif CEO'su Carol Bartz aldığı bir telefonla görevinden alındığını öğrendi ve resmi açıklama yapıldıKötü gidişe bir dur demenin yolunu şirketin tepe ismini değiştirmekte gören Yahoo Yönetim Kurulu, şimdilik geçici olarak CFO Timothy Morse'u Bartz'ın yerine atadı.

İki buçuk yılı aşkın süredir görev başında olan Bartz'ın yönetimindeki Yahoo, kendini yenilemek için bir çok servisini kapatmıştı. Yahoo! BuzzYahoo LiveGeocities ve MyBlogLog'un kapatılması, yüzlerce Yahoo! çalışanının işine son verilmesine neden olmuştu. İşten ayırdığı çalışanlarını pek memnun edemeyen Bratz'ın görevinden alınması da kimseyi üzmemiş gibi.

Eski Yahoo Genel Başkan Yardımcısı Brad Garlinghouse, Twitter'da  "ding dong cadı öldü" diyor. Bir araştırma Yahoo çalışanlarının üçte ikisinin Bartz'a güvenmediğini söylüyor. Bir Yahoo! mühendisi, Bartz'ın bir şeyleri yerine getirmemesinden yakınıyor. Dahası Yahoo! hisseleri değer kazanıyor.

Son zamanlarda verdiğimiz tek iyi Yahoo! haberi sanırım Yahoo! Mail ile ilgili olanıydı. Yahoo!'nun LiveStand adlı yeni nesil haber uygulamasıyla yeni bir başlangıç yapma şansı var ama yatırımcıların açısından şirketin hızlı adım atmasının vakti geldi de geçiyor.

İstediği stratejik yenilenmeyi bir türlü gerçekleştiremeyen Yahoo!'nun daha fazla iş yapacak birini arayacağı kesin. Kimin aday olma cesareti göstereceği ise belirsiz.

Görsel Kaynak: Bloomberg

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.