Yahoo Live'ın fişi çekildi

Yahoo, kullanıcılarına canlı yayın hizmeti verdiği Yahoo Live'ın fişini çekti. Yahoo Live blogundan duyurulan kapatma 3 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Video streaming servislerinin geleceği olarak görülen canlı yayınlar konusunda YouTube'un da çalışmaları olduğu biliniyorken Yahoo'nun servisini sonlandırması soru işaretleri yarattı. YouTube'un bu sene içinde canlı yayın servisini hayata geçireceği konusunda blogosferde bir süredir duyumlar vardı.

Yahoo, Live servisini bu yıl Şubat ayında açtığında, bunun deneysel bir çalışma olduğu söylenmişti. Deneyi Yahoo bünyesinde çalışan Brickhouse ekibi üstlenmiş ve yaklaşık 9 aydır başarılı bir servise imza atmışlardı. Yahoo Live'ın blogunda yer alan açıklamada Brickhouse ekibinin Yahoo bünyesindeki projelerde devam edeceğinden ve Next! Yahoo adresinden yeni projelerinin takip edilebileceğinden bahsediliyor.

Ek bir bilgi olarak Brickhouse ekibinin bir süre önce kullanıma açılan Fire Eagle isimli Yahoo servisine odaklanmış olduğunu paylaşalım. Fire Eagle kullanıcıların bulundukları lokasyonu kolaylıkla paylaşmasına ve kullanıcının izin vermesi durumunda bu verinin farklı servislerle paylaşılması ile internet üzerinden kullanıcıya lokasyon bazlı özel hizmetler sunulmasına imkan tanıyor. Bu hizmetler sosyal ağ konseptinde kurgulanabileceği gibi, kişiye özel değer yaratan kampanyalar boyutunda da sunulabiliyor.

Yahoo, Live deneyini istediği geri dönüşleri aldığı için mi yoksa başarısız bir deneme olarak gördüğü için mi sonlandırdı bilinmez ama önümüzdeki dönemde canlı yayın sitelerinden daha çok söz edeceğimiz kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.