Yahoo Mail Yeni Sürümüyle Aylık 100 Milyon Aktif Kullanıcıya Ulaştı

Yahoo Mail Yeni Sürümüyle Aylık 100 Milyon Aktif Kullanıcıya Ulaştı

Ardı ardına servislerini kapatan Yahoo tarafından iyi bir haber var. Halen ABD'nin en büyük e-posta sağlayıcısı olan Yahoo, yeni sürümü ile 100 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşmayı başardı.

Bu kilometre taşının sebebi görülebilecek yeni Yahoo Mail arayüzü gayet şık ancak biraz sıkışık. Son güncellemelerin daha güvenli ve 2 kat daha hızlı bir eposta deneyimi sunduğu iddia ediliyor. Mobil tarafa da özen gösteren Yahoo, bu çalışmaların sonunda 100 milyon kişiye ulaşmanın haklı mutluluğunu yaşıyor.

Uygulamalarla zenginleştirilen Yahoo Mail'de fotoğraflarınızı düzenlemeniz ve online alışverişlerinizi takip etmeniz mümkün. Facebook ve Twitter da takip edilebiliyor. Facebook ve Windows Live mesajlaşma servislerini de kullanmaya izin veren Yahoo Mail, hemen hemen tüm online iletişim kanallarınızı verimli bir şekilde tek adreste toplamaya çalışıyor.

Yahoo Mail

Pingdom'ın öne çıkardığı Mayıs ayı Alexa istatistikleri, Yahoo'nun hemen hemen Google ile aynı oranda ziyaretçisini e-posta servisine çekiyor. Mail.Google.com Google ziyaretçilerinin yüzde 23'ünü çekerken, Yahoo tarafında bu oran yüzde 20. Hotmail'de ise yüzde 39. Pingdom, Yahoo'nun dünya genelinde 340 milyon, Hotmail'in ise 450 milyon kullanıcısı bulunduğunu ifade ederken, Gmail'in 2010 sonu kullanıcı sayısı ise 193 milyon olarak ifade ediliyor.

Biraz eskiye gidecek olursak, 2004 yılında Gmail adını duyuncaya kadar Yahoo için her şey yolundaydı. O zamanlar 10 megabaytlık eposta kapasitesini Gmail'in 1 gigabaytlık kapasitesi karşısında arttırmak zorunda kalan ve sonunda limitsiz tarifeye geçen Yahoo, Google'a kemikleşmiş bir kullanıcı kitlesi kaptırmaya başlamıştı. Yıllardır devam eden bu rekabette Gmail Yahoo'yu alt edemese de kan kaybettirmeye devam ediyor. Gelen bu haber ise Yahoo'nun bu alanda rekabetçi olduğunu gösteriyor.

Yahoo e-postanızı yeni sürüme nasıl yükselteceğinizi şurada görebiliroverview.mail.yahoo.com adresinde yeni sürümü inceleyebilirsiniz. Sıkı e-posta kullanıcılarının bu konu hakkında yorumu olacağını sanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.