Yahoo! MyBlogLog'u Kapatıyor

Yahoo'nun blogcular için sosyal ağ niteliği taşıyan servisi MyBlogLog kapanıyor. Biraz önce MyBlogLog üyelerine gönderilen epostaya göre Yahoo, 24 Mayıs'ta servise son verecek.

Bir zamanların popüler blogcu ağı Yahoo'nun değişen stratejileriyle artık elden çıkarılan projelere eklenmiş oluyor. 2007'de Yahoo'nun 10 milyon civarında bir bedelle satın aldığı servis popüleritesini kaybettikten sonra giderek arka plana düşmüştü. 24 Mayıs 2011 itibariyle ise MyBlogLog tarih olacak.

2009 sonunda da kapatılması üzerine fikir yürütülen servisin 1 yıl kadar daha ayakta tutulmasının ne kadar karlı olduğu meçhul ama Yahoo'nun servislerini teker teker kapatması ya da satışa çıkarması da tartışma yaratan bir konu.

Geçtiğimiz Aralık ayında yaptığı işten çıkarmalarla çalkantılı bir dönem geçiren Yahoo'nun, LiveStand ile mobil cihazlarda yeniden yapılanma çalışmaları bir şeyleri değiştirebilir gibi görünüyor. Bir ara Foursquare'ı almaya niyetlenen Yahoo'nun yeni servislerle çıkış yapması ise pek kuvvetli bir ihtimal gibi durmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.