Windows Phone İstatistikleri, Mango Güncellemesi ve Meego'lu Nokia N9

Windows Phone İstatistikleri, Mango Güncellemesi ve Meego'lu Nokia N9

Windows Phone 7li akıllı telefonların satışları şimdiye kadar pek umut vermedi ama Microsoft, Nokia ile akıllı telefon pazarında ses getirmek için adımlarını hızlandırıyor.

Hatırlarsanız Windows Mobile adını bir kenara bırakıp Windows Phone adıyla yoluna devam eden Microsoft, 21 Ekim'de HTC, LG, Samsung ve Dell gibi önemli ortaklarla Windows Phone 7'yi piyasaya sürmeye başlamıştı. Öngörüler de Windows Phone 7'nin 647.000 satış adedine ulaştığı yönündeydi.

Windows Phone 7, ilk adımlarında elbette ki iOS ve Android'e pek yaklaşamadı ama Windows Phone uygulama ekosistemi istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. WindowsPhoneApplist.com'un verilerine göre şu anda 17.295 Windows Phone uygulaması var. Son iki haftada 1500'den fazla uygulama yayına girmiş ve bunların 7311'i ücretsiz olarak sunuluyor.

Windows Phone 7'li bir cihaz henüz Türkiye'ye resmi olarak girmedi ancak Webrazzi Gündem: Mobil toplantımızda Pozitron Genel Müdürü Fatih İşbecer Windows Phone 7'yi denediklerini ve oldukça beğendiklerini dile getirmişti. Yeni açıklanan Mango güncellemesi de beğenileri arttırabilir.

Mango güncellemesi ile Bing Audio (Shazam benzeri müzik tanıma uygulaması), 3. parti uygulamalar için çoklu dokunmatik deneyim ile hareket sensörü ve kamera desteği, canlı menü düzenlemesi, Bing Vision ( barkod, etiket, metin vb. tarayıcı), Windows Live Messenger'a dahil olan Facebook Chat ve Games Hub'a dair yenilikler geliyor.

Sykpe'a geçiş niteliğindeki Lync adlı anlık mesajlaşma uygulaması, iş uygulamalarına dair arayüz güncellemeleri bir takım yenilikler de yine Mango güncellemesi ile WP7 kullanıcılarının önüne gelecek. (Aşağıda bu güncellemelere dair ekran görüntülerini bulabilirsiniz.)

Bu arada Microsoft'un yeni iş ortağı Nokia, piyasaya sunmayı planladığı yeni Meego tabanlı ürünü hakkında bir tanıtım videosu yayınladı. Yukarıdaki gelişmeler ve aşağıdaki video eşliğinde 2012'de karşımıza çıkacak Microsoft-Nokia menşeli Windows Phone 7'li akıllı telefonu hayal edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.