Bloggum.com Flippa Üzerinden Açık Arttırmada

Bloggum.com Flippa Üzerinden Açık Arttırmada

Türk internetinin bilinen girişimlerinden biri olan ücretsiz blog servisi bloggum.com, Flippa üzerinden açık arttırmaya çıktı. Uzun süredir mahkeme kararıyla engelli olan site bir türlü tekrar açılmayı başaramadı. 2 geliştiricisi tarafından yönetilen servisin istatistiklerine baktığımızda tam yükselmeye başladığı döneme denk gelen engelleme kararıyla büyümesinin yarıda kesildiğini görüyoruz.

Bloggum.com kurucularıyla çeşitli toplantılarda konuşma fırsatı bulduk ve servisin üzerinden maç yayını yapan kullanıcılar yüzünden birden çok mahkeme kararıyla engellendiği öğrendik. Servisin kurucuları hukuksal sorunları aşmak için gereken finansal gücü sağlayamadıkları için site bir türlü tekrar hayata döndürülememiş. Zamanı gelmişken maç yayınlarını yapan kurumun birden çok şehirde ayrı ayrı mahkeme kararları çıkartma alışkanlığını da hatırlamış olduk.(!)

Uzun süredir site için mücadele veren girişimcileri ise sonunda pes ederek çözümü siteyi satmakta bulmuşlar. Flippa üzerinden 1$'dan başlayan açık arttırma şu anda 1 katılımcıyla 500$'da. Siz de açık arttırmaya buradan katılabilirsiniz.

Engellendikleri Mart 2009'da blogcu.com'nun ardından ikincisi sırada olduklarını dile getiren kurucular, engelleme kararını aşamayınca başka pazarlara yönelmişler. Bir süre Rusya, Almanya ve İspanya'ya odaklanan Bloggum, bu ülkelerde de aradığı ilgiyi bulamamış. Şu anda Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Rusça ve Almanca hizmet veren servis, ücretli servislerden ve platformda yer alan Google Adsense'den para kazanıyormuş. Ancak Ağustos 2010'da sitelerinden yetişkin içerik bulundurdukları için Google Adsense'den de banlanmışlar. Google Adsense'e tabii ki(!) dertlerini anlatamadıkları içinde oradaki engelleme de kaldırılamamış. Google Adsense'in bu gibi durumlarda nasıl vurdumduymaz olabildiğini sanırım bilmeyen yoktur.

Sonuç olarak, en iyi döneminde (Şubat 2009) ayda 30 milyon sayfa gösterimi yapan ve 8 milyon ziyaretçi çeken servisin istatistikleri Nisan 2011'de 1.354.000 ziyaretçiyle 2.750.000 sayfa gösterimine kadar düşmüş.

Yerli ücretsiz blog servisleri, Wordpress'in etkisi ve Blogger'ın sürekli gelişmesiyle biraz rüzgarını kaybetmiş olsa da Blogcu'da işlerin iyi gittiğini biliyoruz. Bu açıdan baktığımızda Bloggum.com üzerine yatırım yapılıp, mahkeme kararları kaldırıldıktan sonra oturtulacak güvenlik önlemleriyle yenilenmiş olarak Türk internet pazarında yerini alabilir.

Bloggum.com'un Flippa'da süren açık arttırmasına buradan katılabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.