HTC, LG, Samsung ve Dell'in Windows Phone 7 Telefonları

HTC, LG, Samsung ve Dell'in Windows Phone 7 Telefonları

Samsung Omnia 7Windows Phone 7 için oldukça sıkı hazırlanan Microsoft, başlangıçta üreticilerden istediği ilgiyi almış görünüyor. HTC, LG, Samsung ve Dell'in hazırladığı 9 yeni model akıllı telefon piyasasında Windows Phone 7'nin silahları olacak.

Geçtiğimi sene Android'li telefonlarıyla dikkat çeken ve gelirlerini katlayan HTC, Windows Phone 7 için de kayıtsız kalmamış ve 4 yeni telefon hazırlamış. HTC CEO’su Peter Chou yaptığı açıklamada, Windows Phone 7'yi tamamen yeni bir mobil deneyim olarak görmesi ve geniş bir kullanıcı kitlesi yakalama ümidi de HTC'nin rakiplerine göre daha atik olduğunu gösteriyor.

Microsoft Mobil İletişim İşleri Başkanı Andy Lees ise HTC, ile 10 yıl öncesine dayanan ilk ilişkilerinin değerinden bahsederek HTC'ye verdikleri değeri vurguluyor.

İşte HTC'nin Windows Phone 7'li 4 yeni telefonu:

HTC 7 Mozart, HTC 7 Trophy, HTC 7 Pro ve HTC HD7

HTC 7 Mozart

Estetik bir telefon olan HTC 7 Mozart, tek parça alüminyum kasaya sahip. Gerçek üç boyutlu ses ve video için Dolby Mobile ve SRS WOW HD mevcut telefon, Microsoft Zune entegrasyonuna da sahip. HTC 7 Mozart'ın genel özellikleri ise şunlar; 1GHz işlemci, 576Mb Ram, 8GB dahili hafıza, 480x80 çözünürlüklü 3.7" ekran, 720p video kaydı yapabilen 8mp kamera.

HTC 7 Trophy

WGVA 3.8" dokunmatik ekranı SRS WOW HD ile yüksek duyarlılıkta zengin ses deneyimi ile HTC 7 Trophy, oyunseverlere hitap ediyor. HTC 7 Mozart'tan ayrılan bir noktası da 5Mp kameraya sahip olması.

HTC 7 Pro

HTC'nin tek kayan klavyeli Windows Phone 7'li cihazı ise HTC 7 Pro. Outlook’ta e-mail sınıflandırma, tarama ve yönetme, en son Office belgelerini açma ve düzenleme, HTC’nin stok uygulaması ile piyasaları takip etme gibi iş odaklı özellikler kurumsal şirketlerin dikkatini çekecek nitelikte. HTC 7 Pro'nun diğerlerinden farkı ise dahili hafızasının 16 Gb, ekranın ise 3.6" olması ve 5Mp kamerası. HTC 7 Pro'da 3.1 Mbps hız limiti olması ile negatif bir özellik olarak göze çarpıyor.

HTC HD7

HTC Desire HD'ye denk HTC HD7, 4.3" ekranı ve destekli ayaklığı ile daha çok video meraklılarına hitap ediyor. 8 ve 16 Gb'lık modeli de olan HD7 oyun severlerin de ilgisini çekebilir.

Dört yeni HTC akıllı  telefon, Ekim ayı sonundan itibaren Avrupa, Asya-Pasifik ve Kuzey Amerika'nın büyük çoğunluğunda mevcut olacak ancak Türkiye'ye giriş tarihi henüz kesinleşmedi.

LG, Samsung ve Dell'in yeni cihazları ise şunlar:

LG Optimus 7

3.8” kapasitif dokunmatik ekranlı Optimus 7, LED Flashlı 5 Mp kameraya sahip. Dijital pusula, akselerometre de bulunduran Optimus 7, ScanSearch uygulaması ile Artırılmış Gerçeklik dünyasına da kapılarını açıyor.

LG Quantum

5 MP kameralı Quantum da kayan Qwert klavye, 3.5" ekran ve 1 GHz işlemciye sahip.

Samsung Omnia 7

Omnia 7, 4" süper amoled ekran, 1GHz Snapdragon işlemci, 5 Mp otofokuslu kamera ve 8 Gb dahili hafızaya sahip. 720p Hd video kaydı da Samsung Omnia 7'nin yetenekleri arasında.

Samsung Focus

Focus da Samsung'un 4" lik süper Amoled ekranlı cihazlarından biri olacak. 5 Mp otofokuslu kamera ile 720p Hd video kaydı da Focus'un öne çıkan özellikleri arasında.

Dell Venue Pro

Dell'in sürpriz tek modeli kayan dikey Qwert klavyesi ile dikkat çekiyor. Venue Pro 4.1" dokunmatik ekran ile akıllı telefonlar için artık standart sayılabilecek 720p Hd video kaydı yapabilen 5 Mp kameraya sahip.

Açıkcası Microsoft'un yeni mobil işletim sisteminin üretici tarafında böyle bir ilgiyle karşılacağını tahmin etmiyorduk. Anlaşılan o ki Windows Mobile kullanıcılarının başka kanallara kanalize olmadığını gören üreticiler bu kitlenin peşine düşmüş. Özellikle Windows Mobile sistemli cihazları daha önce de beğenilen HTC'nin, diğer üreticilere oranla şansının daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.