Microsoft Windows Phone'u Kendine Özgü Kılıyor

Microsoft Windows Phone'u Kendine Özgü Kılıyor

Artık Windows Phone olarak adlandırılacak olan  Microsoft'un mobil işletim sisteminin yeni sürümü yakında çıkacak. Ancak bazıları tarafından Windows Mobile 7 olarak da tabir edilen yeni sürüm ile ilgili bazı  yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Özellikleri bakımından Microsoft'un, diğer mobil işletim sistemlerine gözdağı vermek istediği ürününü inceleyen bir uzmana bakılırsa Microsoft, Windows Phone'u sadece ismiyle değiştirmekle kalmamış. Windows Phone'un Android 2.0/2.1 ve iPhone OS'un bir benzeri olmaya çalıştığını söyleyen Eldar Murtazin, twitterda Windows Phone hakkında içini dökmüş. Windows Phone'un sade ve ek bilgilerle daha farklı olduğunu paylaşan Murtarin, Windows Mobile 6.x uygulamalarının yeni sürümde çalışmadığını da Twitter'da dile getirmiş. Bu konuda bazı dedikodular da bunu desktekler nitelikte.

Windows Phone'nun WM 6.6 da dahil olmak üzere eski sürümlerle bir entegrasyonu olmayacağı ve Windows 6.x için bir güncelleme olmayacağı konuşuluyor. Yani Microsoft tüm eski mobil işletim sistemlerini kesin olarak Windows Phone ile yenilemek istiyor. Tabi bu ani geçişin eski Window Mobile kullanıcılarını pek memnun etmeyeceği ortada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.