Zuckerberg'den Açık Mektup, Facebook Küreselleşiyor!

Zuckerberg'den Açık Mektup, Facebook Küreselleşiyor!

FacebookBugün Facebook hesabımda gördüğüm bildirimin Mark Zuckerberg'den geliyor olmasıyla Facebook Blog'a yönlendim. Facebook'un kurucusu olarak bildiğimiz Mark Zuckerberg, söz konusu blog yazısında sonuna geldiğimiz yılın küçük bir değerlendirmesini yapıp, memnuniyetini aktarırken gelecek dönem için de bazı açıklamalarda bulunmuş.

facebook mark zuckerberg

İlk çıkışından bu yana 5 yılı geride bırakan Facebook, son yıllarda yakaladığı yükselişle gerçekten daha paylaşımcı ve daha etkileşimli bir sosyal web yaratarak hayatımızda önemli bir yer tutmaya başladı. Ancak Zuckerberg'in de bu konuda teşekkürlerini sunduğu 350 milyonu aşan Facebook sakini, bu hızlı büyüme içinde güvenlik ve gizlilik konularında belirgin hassasiyetler yaşar oldu.

facebook türkiyeTüm Facebook kullanıcılarının %50'sinin bölgesel ağlara katılmış olduğunu belirten Zuckerberg, ilk zamanlardan bu yana Facebook kullanıcılarının paylaşım gizliliğini önemsediklerini söylese de, ciddi adımları belli bir zaman sonra atmaya başladı. Şimdilerde bazı bölgesel ağların milyonları bulan üyeleri olsa da yeni düşünülen sisteme göre bölgesel ağlar birkaç hafta içinde kaldırılıyor olacak. Gizlilik ve paylaşım seçeneklerinin de basit ve etkin olacağını belirten Zuckerberg, temmuz ayında aktarılan plan üzerinde çalıştıklarının da somut göstergesini sunmuş oluyor.

Bölgesel ağların kaldırılmasının yanında özel sayfalar ve gruplar için gizlilik seçeneklerini de düzenlemekte olan Facebook, paylaşım ve etkileşimi daha basit, güvenli ve yoğun olan küresel bir ağ hedefliyor. Üye sayısı açısından 3. sırada (bkz: 7 ay öncesi) olduğumuz Facebook'ta, uygulamalara gösterdiğimiz ilgi ve yükselen diğer istatistiklerimizin yeni düzende nasıl değişeceğini merakla izliyorum*.

*Bu noktada Hasan'ın Facebook'un geleceğine dair düşüncelerine de göz atmanızda fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.