Ucuz Androidli telefonlar için Skype Lite uygulaması Hindistan'da kullanıma sunuldu

Ucuz Androidli telefonlar için Skype Lite uygulaması Hindistan'da kullanıma sunuldu

Hindistan'a özel teknoloji geliştirme konusunda yeni hamle bu kez Microsoft'tan geldi. Washington merkezli şirket, sınırlı özelliklere sahip Androidli telefonlar için Skype Lite adı verilen yeni bir uygulama geliştirdi.

Skype Lite, bildiğimiz Skype uygulaması gibi sesli ve görüntülü görüşme özellikleri sunuyor ama hem temel gereksinimleri hem de bazı özellikler bakımından bizim kullandığımız uygulamadan farklılaşıyor. Uygun fiyatlı ve sınırlı özelliklere sahip Androidli cihazlara ulaşmayı hedefleyen Microsoft, bu uygulamayla düşük mobil internet hızına sahip yerlerde de Skype teknolojisinin kullanılabilmesini hedefliyor.

Hindistan'da düzenlenen Future Decoded adlı etkinlikte paylaşılan bilgilere göre Skype Lite uygulaması Hindistan'da geliştirilmiş. Sadece görüntülü ve sesli mesajlaşma değil kısa mesaj ve mobil internet kullanım bilgileri de Skype Lite uygulamasından takip edilebiliyor. Dahası Microsoft Hindistan'a özel bazı botlar da geliştirmiş ve bu sayede haber vb. içerikler bir tarayıcı açmadan ve fazla mobil veri kullanmadan tüketilebiliyor.

Microsoft, Skype Lite'ı önümüzdeki dönemde Hindistan'ın dijital kimlik sistemi Aadhaar ile entegre ederek kimlik doğrulama gerektiren çeşitli işlere de dokunmayı planlıyor. Bu sayede bilinmeyen numaralardan gelen aramaların kim tarafından yapıldığı da görülebilecek ki Hindistan'ın 1,25 milyarlık ülke olduğunu düşünürsek bu özelliğin işe yarayacağını söyleyebiliriz.

300 milyon akıllı telefon kullanıcısı

Counterpoint Research rakamlarına göre Hindistan nüfusunun sadece 300 milyonunda akıllı telefon var ve bu potansiyel teknoloji şirketlerini özel şekillerde olsa da kendine çekmeye yetiyor. Bildiğiniz gibi Google ve Facebook da Hindistan'a özel uygulamalar geliştirmekten ücretsiz internet sunmaya kadar çeşitli adımlar atıyor (bazen de engelleniyor).

Biz akıllı telefonlarda son teknolojinin peşine düşsek de teknoloji şirketleri alt seviye akıllı telefon kullanıcılarını asla gözden çıkarmıyor. Örneğin Facebook yıllar önce nitelikli telefonlar kullanıcılarına ulaşmak için Snaptu'yu satın almış ve 2013 yılında bu kategoride 100 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı.

En azından şimdilik Skype Lite'i Türkiye'den indirmek mümkün değil ama belki ilerde yeni ülkelere yayıldığını da görebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.