BolBol.com? [Güncellendi]

Alternatif bir yemek sipariş servisi olarak başlayıp, Türkiye'de yaklaşık iki yıldır faaliyette olan BolBol.com'a an itibariyle erişilemiyor. Web sayfası kapatılan servisle ilgili, bir süredir kulislerde olan söylentiler hesaba katıldığında akla gelen ilk soru kapanıp kapanmadığı.

Sorumuza BolBol tarafından henüz bir yanıt alamadığımızı ancak elimize gelen bilgiler dahilinde güncellemelere devam edeceğimizi belirtelim. İkinci önemli not, BolBol.com adresinin teknik bir sorun nedeniyle erişilemiyor olmasından ziyade, kesintinin servisin Twitter hesabı dahil farklı iletişim kanallarını kapsıyor olması. BolBol'un mobil uygulamaları indirilebiliyor ancak şu anda sunucu hatası veriyor.

Yemek sipariş servisi olarak başlayıp, talebe göre dağıtım ve online markete yönelen BolBol, kısa bir süre önce Yemeksepeti soruşturmasında şirket aleyhine ifade vermişti. Bu süreçte BolBol adına ifade veren Faruk Kayabaşı, piyasada haksız rekabet uygulamaları ile karşılaştıklarını, bu nedenle zor durumda kaldıklarını ifade etmiş ve BolBol’un kapanma noktasına geldiğini söylemişti. Dava sonucunda Yemeksepeti 428 bin TL idari para cezası aldı. BolBol'un durumu ise belirsiz.

Çiçek Sepeti grubunun bir girişimi olarak konumlanan BolBol, bir süre öncesine kadar Çiçeksepeti.com sayfasının alt bölümünde, grup markaları arasında görünür durumdaydı ancak artık değil. Logonun bu bölümden kaldırılmış olduğunu WayBack Machine'de 11 Haziran'da alınan ekran görüntüsünden de doğrulayabiliyoruz. BolBol'un bu şekilde sırra kadem basması, Yemeksepeti davasının sonuçlanmasıyla birlikte girişimin fişinin çekildiği şeklinde yorumlanabilir.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

Güncelleme: Konuya oldukça yakın bir kaynağımızdan aldığımız bilgiye göre Bolbol kapandı. Hatta şirket bunu Yemeksepeti soruşturması sırasında açıkça ifade etti. Konuyla ilgili fikri sorulan bir Bolbol yetkilisi, Yemeksepeti soruşturma sırasında "Söyleyecek bir şeyimiz yok, çünkü kapatıyoruz" açıklamasıyla bugün gördüğümüz kapanışın haberini verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.