Apple eğitim girişimi LearnSprout'ı satın aldı

Apple eğitim girişimi LearnSprout'ı satın aldı

Apple'ın eğitim odaklı teknoloji girişimi LearnSprout'ı satın aldığı ortaya çıktı.

Apple'ın satın aldığı 3 yaşındaki San Francisco merkezli girişim öğrencilerin ders performanslarını ölçmek bir yazılım geliştirmiş durumda. Geçmişte iki tur yatırım alan şirketin yatırımcıları arasında Andreessen Horowitz, Formation 8 ve Samsung Ventures bulunuyor. Girişime bugüne dek yapılan yatırım miktarı ise 4.7 milyon dolar olmuş.

Bloomberg web sitesinde yer alan habere göre LearnSprout'ın CEO'su Franklyn Chien konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Satın alma haberi konuyla ilgili görüşü istenen Apple'ın basın sözcüsücü Colin Johnson'ın cevabı ise Apple'ın zaman zaman küçük teknoloji şirketleri satın almaları yaptığı yönünde olmuş. Apple yaptığı ve küçük olarak nitelendirdiği satın almaları  genellikle tartışmaya açmaya değer bulmuyor ve kamuoyuna duyurmuyor.

Hali hazırda Apple'ın iPad için eğitim uygulamaları üzerinde çalıştığı da biliniyor. Bu girişimin satın alma rakamları açıklanmamış olsa da Apple'ın ufak da olmayan bir miktar ile LearnSprout'ı satın aldığını tahmin etmemiz ve eğitim odaklı yeni çalışmaları için etkin biçimde kullanacağı aşikar. Eğitim girişimleri son dönemde oldukça revaçta, bildiğiniz gibi son olarak geçtiğimiz yıl Zuckerberg çifti eğitim girişimi MasteryConnect’e 5 milyon dolar yatırım yapmıştı.

LearnSprout adlı girişimin web sitesinde yer alan bilgilere göre şu anda girişim ABD genelinde 2500'den fazla okulda kullanılıyor, 200 ayrı bölge ve tam 42 eyalette hizmet sunan LearnSprout, okulların kendi öğrencilerinin verilerini anlamlandırmasına yardımcı oluyor. LearnSprout'ın bir diğer amacı ise verileri analiz ederek ve sonuçları çıkartarak, bu verilerle aksiyon alınabilir ve hayata geçirilebilir çıktılar sağlamak oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.