Facebook canlı yayın video özelliğini tüm ABD'li kullanıcılara açtı

Facebook canlı yayın video özelliğini tüm ABD'li kullanıcılara açtı

Facebook, geçtiğimiz yılın Aralık ayında testlerine başladığını duyurduğu yeni canlı video yayını özelliğini ilk etapta ABD'de yaşayan tüm kullanıcıların hizmetine sundu.

Facebook daha önce Mentions uygulaması üzerinden Periscope'a rakip olabilecek bu özelliği ünlülerle yaptığı çalışmalarla denemiş, sonrasında ise Mentions uygulaması üzerinden tüm herkese açmıştı. Yan uygulamalarıyla canlı yayın özellikleri konusunda testlerini de yapmış olan Facebook, bu sefer radikal bir kararla canlı yayın video özelliğini artık Facebook'un içinde yer alacak bir özellik olarak konumlandırmaya başlıyor.

Facebook tarafından yapılan resmi duyuruyla birlikte ABD'deki iPhone kullanıcıları tarafından denenebilecek özellik, birkaç hafta içerisinde dünyanın geri kalanında da gelecek yeni güncellemelerle beraber aktifleşiyor olacak.

Facebook üzerinden canlı yayın yapmak için yapmanız gereken tek şey ise, durum güncellemesi yaparak orada bulunan "Live Video" ikonuna tıklamak. Canlı yayın boyunca yayın sahibi izleyenlerin sayısını ve hangi arkadaşlarının onu izlediğini görebiliyor. Bu canlı yayınlar esnasında, yayına katılanlar ve yayın sahibi mesajlaşma bölümünden kendi aralarında yazışma imkanına da sahip oluyorlar.

Facebook bu özellikle birlikte Periscope'a ciddi bir alternatif ürün sunmuş oluyor. Son olarak Live Video özelliğinin onaylanmış resmi hesaplar ve tanınmış kişiler (Public Figure) adına açılmış sayfalarca da kullanılabileceğini belirtebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.