Google Chrome HTTP kullanan tüm siteleri işaretlemeye başlıyor

2014 yılında patlak veren Heartbleed güvenlik açığının ardından HTTP kullanan tüm web sitelerinin tarayıcılar tarafından cezalandırılmasını öneren Google Chrome, bu siteleri kırmızı ile işaretleyerek kullanıcıları uyarıyor.
Google Chrome HTTP kullanan tüm siteleri işaretlemeye başlıyor

Google-Chrome-logo

Google Chrome güvenlik konusundaki önlemlerini sıkılaştırıyor. 2014 yılında patlak veren Heartbleed güvenlik açığının ardından HTTP kullanan tüm web sitelerinin tarayıcılar tarafından cezalandırılmasını öneren Google Chrome, bu siteleri kırmızı ile işaretleyerek kullanıcıları uyarıyor.

Google Chrome'un yaklaşık bir yıldır denenen, güvenilir olmayan kaynakların güvenilir olmayan olarak işaretlenmesi pratiği konusunda son uyarı Google Chrome'da güvenlik mühendisi olarak görev yapan Chris Palmer'dan geldi. Palmer resmi Twitter hesabından gösterdiği New York Times web sayfası örneğiyle kırmızı çarpı işaretlerinin bu yıl yaygınlaşacağını belirtti.

Bir süredir HTTPS kullanan sitelere aramalarda öncelik vermek ve internette sitelerin HTTPS versiyonlarını endekslemek gibi değişikliklerle bu yönde sakin adımlar atan Google'ın bu yıl daha agresif adımlar atmasını bekleyebiliriz. Google'ın HTTP sitelerine yönelik yaptırımı Chrome'da kullanıcı ayarlarından kontrol edilebiliyor ancak ilerleyen zamanlarda varsayılan özellik olarak gelmesine kesin olarak bakılıyor.

google chrome

Google Chrome'un uyarı niteliğindeki duyurusunun ardından geliştiricilere yönelik DevTools'una Security Panel güvenlik paneli eklendi. HTTPS'nin uygulanmasını kolaylaştırma amacıyla Chrome 48 betaya eklenen panel, geliştiricilerin karmaşık içerik ve sertifikalarla daha kolay baş edebilmesini sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.