Facebook, Mentions ve Live uygulamasını şöhretler dışındaki kullanıcılara açtı

Facebook, Mentions ve Live uygulamasını şöhretler dışındaki kullanıcılara açtı

Facebook, şöhretlere özel uygulaması Mentions'ı ilk kez şöhretlerin dışındaki profillere açtı. Bundan yaklaşık bir ay önce Mentions uygulamasını kamuya mal olmuş kişiler ve gazetecilere açacağını duyuran Facebook, dün yani 10 Eylül itibariyle yeniliği devreye aldı. Yani onaylı profile sahip gazeteciler ve kamuya mal olmuş kişilerin, Facebook Mentions uygulamasıyla paylaşım yapmaları ve bir süre önce uygulamaya eklenen canlı yayın özelliğini kullanmaları artık mümkün.

Live from the gardens of Buckingham Palace...

Posted by Keir Simmons on Wednesday, 9 September 2015

Mentions iOS uygulaması için geçerli olan yenilikle birlikte, bugüne kadar Twitter'da canlı yayın yapan ve soru-cevap oturumları düzenleyen kullanıcılar için Facebook da alternatif bir mecra haline geldi. İlginç bir şekilde günün en popüler canlı yayın uygulaması Periscope da dün Facebook paylaşım özelliğini eklemişti. İki haberi canlı yayınlar için Facebook rekabeti  şeklinde de okuyabilirsiniz.

Facebook'un elit hali Mentions'ın onaylı profillere de sağlayacağı avantajlardan biri nabız yoklama. Zira Mentions kullanıcıları, takipçilerinin kendileri ve takip ettikleri konular hakkında Facebook'ta ne konuştuklarını görebiliyorlar.

Mentions'ın gazeteciler için en kullanışlı olacak taraflarının başında, izleyici hedefleme geliyor. Bir gazeteciyseniz ve haberinizi paylaşıyorsanız, bunun hangi kullanıcılar tarafından görülebileceğini Mentions üzerinden belirleyebiliyorsunuz.

Facebook'taki binlerce onaylı profilden birine sahipseniz Mentions'ı indirerek bu özelliklerden faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.