Yazılımcıların Twitch'i LiveCoding'de artık iş vermek mümkün

Yazılımcıların Twitch'i LiveCoding'de artık iş vermek mümkün

Yazılım geliştiricilerin Twitch'i olarak kabul edilen LiveCoding.tv, yeni özelliğiyle işi bir adım öteye taşıyor. Artık LiveCoding.tv'de izleyiciler kodlamasını canlı canlı izlediği yazılımcıya iş verebilecek.

Şimdiye kadar bir yazılımcı işe almak isteyen kişilerin yapabileceği şeyler yazılımcının için eski/mevcut işlerini değerlendirmek veya küçük yazılım problemleri yöneltmek gibi klasik işlerden ibaretti.

Live Coding'in artık bir yazılımcıyla çalışmaya başlamadan önce nasıl kodlama yaptığını canlı olarak görmenizi sağlıyor. Yani sektöre farklı ve dinamik bir değerlendirme kriteri getiriyor.

Livecoding kodlama

'Hire a streamer' (bir yayıncıyı kirala) adı verilen servis, hali hazırda izlediğiniz bir yazılımcıya iş verebilmeyi mümkün kılıyor. Elbette yazılımcıyla anlaşma sağlanması gerekiyor. Şu anda bu özelliği kullanabilen geliştirici sayısı da sınırlı tutuluyor.

Bir yazılımcıyı belli bir süre için kiralayan işveren dilerse bu kodlama sürecini herkesin izlemesine açabiliyor veya kendine saklayabiliyor.

Twitch oyun tutkunları için vazgeçilmez bir eğlence halini aldı ama Live Coding bu işi üretime dökerek bir yazılımcının ne kadar hızlı ve verimli çalıştığını görmeyi mümkün kılıyor. Son adımıyla da yetenekli isimlerin kendine yeni işler bulmasına aracılık ederek bence oldukça iyi bir iş başarıyor.

Şimdiye kadar Airbnb ve Uber modelinin çok farklı alanlara uygulanmasına şahit olduk ve Twitch modeli de önümüzdeki dönemde farklı örneklerle karşımıza çıkacak gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.