DJI, Inspire ailesi için yeni Zenmuse kameralarını duyurdu

DJI, Inspire ailesi için yeni Zenmuse kameralarını duyurdu

Dünyanın en büyük drone üreticilerinden birisi olan DJI, Las Vegas'da düzenlenen uluslararası drone konferansı InterDrone'da Inspire ürünü ailesine katılacak ve Zenmuse adı verilen iki yeni drone kamerasını duyurdu.

Zenmuse X5 ve Zenmuse X5R modelleri biraz daha çok profesyonel fotoğrafçıları ve hava fotoğrafçılarını yakından ilgilendiren modeller. Son derece gelişmiş kamera özelliklerine sahip olan Zenmuse serisi, DJI'ın Inspire serisi kameralarına monte edilerek kullanılabiliyor.

Bugüne dek üretilen DJI drone modelleri, kendi kameralarıyla birlikte geliyordu. Ancak bu alanda profesyonel çalışan kişilere bu kameralar yeterli olmuyor, pek çok profesyonel fotoğrafçı drone'larına GoPro ya da kendi DSLR kameralarını takmayı tercih ediyordu. DJI bu noktada profesyonellerin de tercihi olmasını beklediği Zenmuse serisini devreye sokuyor.

Zenmuse X5R modelinin 512GB SSD ile gelmesi özellikle film yapımcıları için büyük bir nimet olacak, kayıpsız 4K video çekebilecek. Piyasaya ondan önce çıkacak baz model ise Zenmuse X5 olacak. Zenmuse kameralarıyla ilgili konuşan DJI'n kurucusu ve CEO'su Frank Wang, kaliteli bir video prodüksiyona ulaşmak için aksesuarlara birlikte on binlerce dolar harcanması gerektiğini, ancak bu yeni ürünün Inspire 1 drone'lara monte edilmesiyle bu kalitenin daha uygun fiyata yakalanabileceğinin altını çiziyor.

DJI Zenmuse X5 ve Zenmuse X5R, profesyonel hava fotoğrafçılığı konusunda paket bir çözüm sunuyor. DJI Inspire 1 modeli, standart olarak gelen 15mm f1.7 lens ve Zenmuse X5'in toplam maliyetinin 4499 dolar olması bekleniyor. Sadece Zenmuse X5 kamerasını almak isteyen kullanıcılar ise 2199 doları gözden çıkartacak. X5 modelinin bu ayın sonunda piyasaya çıkması bekleniyor. Tam 7999 dolarlık fiyat etikesine sahip olan X5R ise bu yılın son çeyreğinde piyasada olacak.

DJI'n profesyonelleri hedeflediği Zenmuse kameralarının hünerlerine hemen aşağıdaki videodan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.