Alphabet, 2024'ün ilk çeyreğinde 80,5 milyar dolar gelir elde etti

Şirketin 2023'ün ilk çeyreğindeki geliri 69,8 milyar dolardı, bu da şu anda yüzde 15'lik bir artış yaşandığını gösteriyor. 
Alphabet, 2024'ün ilk çeyreğinde 80,5 milyar dolar gelir elde etti

Google'ın çatı şirketi Alphabet, 2024 yılının ilk çeyreğinde 80,54 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Şirketin 2023'ün ilk çeyreğindeki geliri ise 69,8 milyar dolardı, bu da şu anda yüzde 15'lik bir artış yaşandığını gösteriyor. 

Alphabet'in son çeyrekteki işletme geliri ise 23,66 milyar oldu, bu sayı geçtiğimiz yılın aynı döneminde 25,5 milyar dolardı. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Alphabet geçtiğimiz çeyrekte 86 milyar dolar gelir ve 20,7 milyar dolar net gelir elde etti.

Toplam reklam satışları: 61,66 milyar dolar

Google, bir yıl önce 54,55 milyar dolar olan toplam reklam satışlarını 61,66 milyar dolar olarak bildirdi. Google'ın ana reklamcılık işi, markaları harcamalarını geri çekmeye zorladığı 2022 ve 2023'ün ardından yeniden hız kazanıyor diyebiliriz. Google'ın bulut işindeki faaliyet geliri ise dört kattan fazla artarak 900 milyon dolara ulaştı.

Şirket konuyla ilgili olarak: "İlk çeyrekteki sonuçlarımız Arama, YouTube ve Cloud'dan gelen güçlü performansı yansıtıyor. Gemini dönemimizde ilerleme kaydediyoruz ve şirket genelinde büyük bir ivme var. Yapay zeka araştırmaları ve altyapısındaki liderliğimiz ve küresel ürün ayak izimiz, bizi bir sonraki yapay zeka inovasyonu dalgası için iyi konumlandırıyor." dedi.

Paylaşılanlara göre donanım, Play Store ve reklam dışı YouTube gelirlerini içeren "Google abonelikleri, platformları ve cihazları" kalemleri geçen yılın aynı çeyreğindeki 7,41 milyar dolara kıyasla şirkete 8,74 milyar dolar getirdi. "Other Bets" kalemi ise para kaybetmeye devam ediyor. 

Tüm bunların yanı sıra Alphabet'in Yönetim Kurulu, nakit temettü programının başlatılmasını da onayladı ve şirketin A Sınıfı, B Sınıfı ve C Sınıfı hisselerinin her biri için 10 Haziran 2024 tarihi itibariyle kayıtlı hissedarlara 17 Haziran 2024 tarihinde ödenecek hisse başına 0,20 dolar nakit temettü ilan etti. Alphabet, şirketin Yönetim Kurulu'nun tamamen kendi takdirine bağlı olarak incelemesine ve onayına tabi olmak üzere, gelecekte üç ayda bir nakit temettü ödemeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.