NASA'nın da yarışma düzenlediği Freelancer.com, Türkiye'den bir kişiye 80 bin dolar kazandırdı

NASA'nın da yarışma düzenlediği Freelancer.com, Türkiye'den bir kişiye 80 bin dolar kazandırdı

Dün Webrazzi Summit 2015'te Freelancer Avrupa Müdürü Kayvan Nikjou'nun sunumunu izleyenler geleceğin çalışma biçimi konusunda güzel bilgiler edindiler. Kayvan'ın sunumunda bahsettiği önemli detaylardan biri de NASA'nın bile Freelancer.com'da iş ilanı yayınlıyor olmasıydı.

Evet, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi de Freelancer.com'da düzenlediği yarışmalarla uzaktan çalışma kültürünün (veya dış kaynak kullanımının) bir parçası haline gelmiş durumda. Üstelik Kayvan Nikjou'dan aldığımız bilgiler NASA'nın bu alanda ciddi ödemeler yaptığını gösteriyor.

Aldığımız bilgiye göre NASA projelerinden en çok kazanan üyeler sırasıyla 1,5 milyon dolar, 1,2 milyon dolar ve 900 bin dolar gibi yüksek bedeller kazanmayı başarmış. Türkiye'den NASA'nın projelerine 'Astronotlar için akıllı saat arayüzü' tasarımıyla katılan bir kişi de olmuş ancak ödül kazanmayı başaramamış.

NASA Project Arif Eker

Dünyanın en büyük serbest çalışan pazar yeri olan Freelancer.com bildiğiniz gibi 2012'de Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Türkiye pazarına ciddi bir ilgi gösteren Freelancer.com üzerinde Türkiye'den en çok para kazanan kişi ise 2 yıl içinde 80 bin dolar elde etmeyi başarmış.

Aynı zamanda Challenge.rs etkinliğinin kurucusu olan Kayvan Nikjou, Türkiye'den daha fazla katılım görmek istediklerini ifade ediyor. Diğer yandan NASA'nın Mars projeleri için de Freelancer.com'u kullanabileceği yönünde kesin olmayan bir bilgi de paylaşıyor.

Eğer halen tanışmadıysanız, yeteneklerinizden para kazanmak veya işinize uygun bir yetenek bulmak için Freelancer.com'a göz atmayı ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.