Bing'den çocuklara özel arama motoru deneyimi: Bing in the Classroom

Bing'den çocuklara özel arama motoru deneyimi: Bing in the Classroom

Microsoft'un arama motoru Bing, çocuklara özel olarak geliştirdiği Bing in the Classroom programını duyurdu. İlk ve orta okul çağındaki çocuklara yönelik olarak geliştirilen program, ABD'deki tüm kamu ve özel okullarda kullanılabiliyor.

Bing in the Classroom arama motorunun en önemli özelliği çocuklara yönelik olduğu için yetişkinlere özel içeriklere yer verilmiyor olması. Yani çocuğunuz arama konusunda da bu arama motoruyla güvende oluyor. Bununla birlikte Bing in the Classroom üzerinden arama yapan çocuklar hiçbir şekilde reklam/hedeflenmiş reklam görmüyorlar.

bing-classroom

ABD'de 4.5 milyondan fazla öğrenim gören çocuğun kullanımına sunulan ve tamamen ücretsiz olan Bing in the Classroom, bir yandan da bir sosyal sorumluluk projesi. Böylece çocuklar, reklamlardan arınmış bir içeriği görebiliyorken, aramaları da güvenlikleri için filtrelenmiş bir şekilde yapabiliyor.

ABD'de çocukların Bing in the Classroom ile arama yapmaya başlamaları, çocukları Bing markasına ısınmalarını sağlama konusunda yardımcı olabilir. Böylece çocuklar büyüdükleri zaman da arama yapmak için Bing arama motorunu tercih etmelerini, bu programın Bing'e olan olası katkısı olarak tanımlayabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.