Yapay zeka kodlama asistanı Augment, 977 milyon dolar değerleme ile 227 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turuna katılım gösterenler arasında Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt, Sutter Hill Ventures, Index Ventures, Innovation Endeavors, Lightspeed Venture Partners ve Meritech Capital yer aldı. 
Yapay zeka kodlama asistanı Augment, 977 milyon dolar değerleme ile 227 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka kodlama asistanı Augment Inc. B serisi yatırım turunda 977 milyon dolar değerleme üzerinden 227 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılım gösterenler arasında Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt, Sutter Hill Ventures, Index Ventures, Innovation Endeavors, Lightspeed Venture Partners ve Meritech Capital yer aldı. 

Şirket, A serisi yatırım turunda Sutter Hill Ventures liderliğinde 25 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yeni yatırım turu ile birlikte Augment Inc.'ın toplam yatırım miktarı 252 milyon dolara ulaştı.

Girişimin dikkat çeken ekibi 

Augment, geçmişte Pure Storage'da baş mimar ve Microsoft'ta yazılım mühendisi olarak görev alan Igor Ostrovsky ile geçmişte Google'da yapay zeka araştırmacısı olarak çalışan Guy Gur-Ari tarafından 2022 yılında kuruldu. Şirketin yönetiminde ise daha önceki liderlik deneyimleri arasında Pure Storage, Yahoo! ve WebLogic / BEA Systems bulunan Scott Dietzen ve Google, Shopify, Mozilla ve Palm'da çalışmış olan Dion Almaer bulunuyor. 

Igor Ostrovsky'nin paylaştıklarına göre; Augment, yazılımcıları ve kuruluşlarını yüksek kaliteli yazılımları daha hızlı sunmaları için güçlendirmeyi hedefliyor. Üstelik şirket bunun için hem en iyi ekibe hem de bir reçeteye sahip.

Augment'in mühendislik ekibine baktığımızda pek çoğunun geçmişte Google, Meta, NVIDIA, Microsoft, Databricks, Snowflake, VMware ve Pure Storage gibi şirketlerde çalıştığını görüyoruz. Ekibin derin yapay zeka ve sistem uzmanlığına sahip olduğunu söylemek mümkün. 

Girişimin detayları

Augment'in öne çıkan özellikleri ise gizliliğini koruyor. Igor Ostrovsky, şimdilik ürünün gelir modeli dışında başka bir detay vermekten çekiniyor. Bununla birlikte Ostrovsky, ürünün kullandığı yapay zeka modelin ince ayarlanmış "endüstri lideri" bir tür açık model olduğunu ifade ediyor. Şirket, gelir modeli olarak hizmet olarak standart yazılım abonelikleriyle ilerleyecek. Ostrovsky'nin belirttiğine göre; Augment'in yayınlanması planlanan genel kullanım (GA) sürümü ile fiyatlandırma ve diğer ayrıntılar da bu yıl içinde açıklanacak. Ancak girişimin web sitesinde yer alan bilgiler, Augment'in rakiplerine kıyasla 3 kat daha hızlı çıkarım yaptığını öne sürüyor. 

Görünen o ki; yazılım süreçlerine destek olan yapay zeka araçları arasında öne çıkan GPT-4 destekli Github Copilot, ciddi bir rekabetle karşı karşıya. Şimdiye kadar bu anlamda Meta'nın kod üretimine odaklanan yapay zeka modeli Code Llama, Stability AI'ın kod tamamlamaya odaklanan yapay zeka modeli Stable Code 3B ilk akla gelenler arasında bulunmaktaydı. Cognition'ın yeni yapay zeka yazılım mühendisi Devin ise inceleyenlerin aklını başından alacak nitelikte. Tüm bunlara rağmen Github, kurumsal şirketler için yapay zeka asistanı GitHub Copilot Enterprise ve güvenlik açıklarını otomatik olarak bulup düzelten yapay zeka özelliği Code Scanning Autofix ile yerini sağlamlaştırmaya kararlı.

2023 yılında yapılan bir StackOverflow anketine göre, yazılım mühendislerinin yüzde 44'ü geliştirme süreçlerinin bir parçası olarak yapay zeka araçlarını kullanıyor. Katılımcıların yüzde 26'sı ise yakında kullanmayı planlanıyor. Bununla beraber Gartner, kuruluşların yarısından fazlasının şu anda yapay zeka odaklı kodlama asistanlarını pilot olarak kullandığını veya halihazırda dağıttığını belirtiyor. Gartner'ın tahminlerine göre; geliştiricilerin yüzde 75'i 2028 yılına kadar kodlama asistanlarını bir şekilde kullanacak. Bakalım Augment, bu pazarda beklediği ivmeyi yakalayabilecek mi? 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.