Zuckerberg, Meta'nın üretimsel yapay zekadan para kazanmasının yıllar alacağını söyledi

Mark Zuckerberg, şirketin ilk çeyrek kazançlarını açıklarken üretimsel yapay zeka ile iş kurmanın birkaç yolunun olduğunu; ancak Meta'nın bundan para kazanmak için uzun yıllar geçmesi gerektiğini söyledi.
Zuckerberg, Meta'nın üretimsel yapay zekadan para kazanmasının yıllar alacağını söyledi

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin ilk çeyrek kazançlarını açıklarken üretimsel yapay zeka ile iş kurmanın birkaç yolunun olduğunu; ancak Meta'nın bundan para kazanmak için uzun yıllar geçmesi gerektiğini söyledi.

Son çeyrekte 36,5 milyar dolar gelir elde ederek net gelirini 12 milyar doların üzerine çıkaran Meta'nın şu anda kârlı olduğunu söylemek mümkün. Ancak Meta'nın gelir artışının ileride yavaşlaması bekleniyor. Aynı zamanda şirket, son dönemde yapay zeka ve metaverse için her zamankinden daha fazla harcama yapıyor.

Zuckerberg, ilk çeyrek kazanç çağrısında, Stories ve Reels'in kullanıma sunulmasına bir benzetme yaparak, "Tarihsel olarak, uygulamalarımızda bu yeni ölçeklendirilmiş deneyimleri oluşturmak için yatırım yapmak, bizim ve bizimle birlikte kalan yatırımcılar için çok iyi bir uzun vadeli yatırım oldu ve ilk işaretler burada da oldukça olumlu. Ancak önde gelen yapay zekayı oluşturmak, uygulamalarımıza eklediğimiz diğer deneyimlerden daha büyük bir girişim olacak ve bu muhtemelen birkaç yıl sürecek." dedi.

Mark Zuckerberg, Meta AI asistanının kullanıma sunulduğundan bu yana on milyonlarca kişi tarafından denendiğini söyledi, ancak ürünün şu anda Instagram arama çubuğu gibi alanlarda ne kadar belirgin bir şekilde yer aldığı göz önüne alındığında bunun şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz. Bu noktada en fazla merak edilen ise Meta AI'ın insanların sık sık geri döndüğü bir ürün haline gelip gelmeyeceği ve birçok insanın sosyal medya uygulamalarında bir yapay zeka asistanı kullanmak isteyip istemeyeceği demek mümkün.

Zuckerberg, önümüzdeki bir yıl içinde Meta AI kullanımının reklamlarının kalitesini de artırabileceğini de söylüyor. Bu da şirketin, insanların neyi satın almakla ilgilendiklerini daha iyi anlamak için asistanını kullanma şeklini analiz edeceği anlamına geliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.