IBM, bulut yönetimi sağlayıcısı HashiCorp'u 6,4 milyar dolara satın alıyor

Anlaşma şartlarına göre IBM, HashiCorp'u hisse başına 35 dolar nakit veya nakit hariç 6,4 milyar dolar işletme değeri karşılığında satın alacak.
IBM, bulut yönetimi sağlayıcısı HashiCorp'u 6,4 milyar dolara satın alıyor

IBM, çoklu bulut altyapı otomasyon şirketi HashiCorp'u satın alacağını duyurdu. 

HashiCorp'un ürün paketi, kuruluşların hibrit ve çoklu bulut ortamlarını otomatikleştirmelerini sağlamak için işletmelere kapsamlı "Infrastructure Lifecycle Management" ve "Security Lifecycle Management" yetenekleri sağlıyor. Bugünkü duyuru, IBM'in günümüzde müşteriler için en dönüşümsel iki teknoloji olan hibrit bulut ve yapay zekaya derinlemesine odaklanmasının ve yatırım yapmasının bir devamı olarak belirtiliyor. 

HashiCorp, işletmelerin altyapı ve güvenlik için yaşam döngüsü yönetimi sağlamak üzere otomasyonu kullanmalarına olanak tanıyarak hibrit ve çoklu bulut ortamları için gereken kritik iş akışları için bir kayıt sistemi sağlıyor. HashiCorp'un Terraform adlı platformu, bu ortamlarda altyapı sağlama için endüstri standardı olarak karşımıza çıkıyor. HashiCorp'un teklifleri, müşterilerin çoklu bulut yönetimine buluttan bağımsız ve yüksek düzeyde birlikte çalışabilir bir yaklaşım benimsemelerine yardımcı oluyor.

IBM CEO'su Arvind Krishna, "HashiCorp, müşterilerinin günümüzün altyapı ve uygulama yayılımının karmaşıklığını yönetmelerini sağlama konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahip. IBM'in portföyünü ve uzmanlığını HashiCorp'un yetenekleri ve becerileriyle birleştirmek, yapay zeka çağı için tasarlanmış kapsamlı bir hibrit bulut platformu yaratacak." dedi.

Anlaşma şartlarına göre IBM, HashiCorp'u hisse başına 35 dolar nakit veya nakit hariç 6,4 milyar dolar işletme değeri karşılığında satın alacak. HashiCorp, eldeki mevcut nakit ile satın alınacak. IBM ve HashiCorp yönetim kurullarının her ikisinin de işlemi onayladığı ve satın alma işleminin, HashiCorp hissedarlarının onayına, yasal onaylara ve diğer geleneksel kapanış koşullarına tabi olduğu da paylaşılanlar arasında. 

Anlaşmanın 2024'ün sonunda kapanacağı düşünülüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.