Microsoft Office araçları, Vision Pro için kullanılabilir olacak

Microsoft'un Teams, Word, Excel gibi uygulamalarını, yarın itibarıyla Apple Vision Pro'da kullanıma sunacağı açıklandı.
Microsoft Office araçları, Vision Pro için kullanılabilir olacak

Apple'ın uzun süredir beklenen karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro, yarın resmi olarak satışa açılıyor. Bir süredir cihaza dair haberler gündemimizdeydi. Hatta Vision Pro için geliştirilen ilk uygulamalar App Store'da yayınlanmış ve geliştiriciler uygulamalarının onaylandığını ve App Store'dan indirilebileceğini bildiren e-postalar almaya başlamıştı.

Durum böyle olunca da hangi uygulamaların Vision Pro için kullanılabilir olacağı da merak edilmeye başlandı. Örneğin; YouTube ve Spotify'ın Apple Vision Pro için uygulama desteği sunmayacağı belirtildi. Spotify ve Apple arasındaki, komisyon savaşı ile başlayan gerginliği düşündüğümüzde ise bu durum tabii ki bizleri şaşırtmadı. Son olarak da Zoom'un Vision Pro uygulaması ile dijital avatar ve 3D nesne paylaşımı özellikleri sunacağı bilgisi paylaşıldı.

Şimdi ise Microsoft'un Teams, Word, Excel gibi uygulamalarını, yarın itibarıyla Apple Vision Pro'da kullanıma sunacağı açıklandı. Apple Vision Pro sahipleri, cihazı kullanırken taslak oluşturma, belgeleri özetleme ve kendi sesleriyle PowerPoint sunumları oluşturma gibi özelliklerin de dahil olduğu, Copilot'un yapay zeka destekli bir sürümüne de erişebilecek.

Vision Pro'daki Word, masaüstü sürümlerinde bulunan okuyucu moduna çok benzer bir odaklama moduna sahip olacak. Vision Pro'da PowerPoint slaytları oluşturabilmek mümkün olurken ve Vision Pro sahipleri uygulamayı sunum alıştırmaları yapmak için kullanabilecek. Excel, grafikler ve tablolar oluşturma, verileri analiz etme ve Excel'in normal sürümlerinde bulacağınız özelliklerin çoğunu içerecek.

Microsoft yakın zamanda Microsoft Teams için yalnızca Meta'nın Quest cihazlarında çalışan bir 3D ve VR deneyimini kullanıma açmış olsa da Apple Vision Pro için Microsoft Mesh entegrasyonu lansman sırasında kullanılamayacak. Ancak Apple Vision Pro'daki Zoom uygulamasına benzer şekilde Microsoft Teams de video görüşmeleri sırasında Apple'ın "persona"sını destekleyecek. Ayrıca bir Teams toplantısını masaüstünden veya mobil cihazdan Apple Vision Pro'ya ya da diğer cihazlara aktarmak da kolay olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.