Vision Pro için geliştirilen ilk uygulamalar App Store'da yayınlanmaya başladı

Bu ayın başlarında visionOS uygulamalarını App Store incelemesi için gönderen geliştiriciler, uygulamalarının onaylandığını ve App Store'dan indirilebileceğini bildiren e-postalar almaya başladı.
Vision Pro için geliştirilen ilk uygulamalar App Store'da yayınlanmaya başladı

Birkaç ay önce, Apple Vision Pro Geliştirici Kiti'ne erişimi olan geliştiricilere uyumlu iPhone ve iPad uygulamalarını indirmeleri için App Store'a erişim izni verilmişti. Vision Pro'nun şubat ayında mağazalarda yerini alacak olmasıyla birlikte Apple, geliştiricilerin uygulamalarını App Store'a göndermelerini mümkün kıldı. Bugünden itibaren bu visionOS uygulamaları kullanıcılara sunulmaya başlandı.

Bu ayın başlarında visionOS uygulamalarını App Store incelemesi için gönderen geliştiriciler, şimdi Apple'dan uygulamalarının onaylandığını ve visionOS App Store'dan indirilebileceğini bildiren e-postalar almaya başladı.

VisionOS uygulamalarında SDK'ler yalnızca Apple Silicon Mac'ler için kullanılabilir durumda. Apple daha önce Vision Pro için mevcut olacak bazı uygulama ve oyunların önizlemesini yapmıştı. Bu uygulama ve oyunlar arasında Keynote, Microsoft Office, Slack, Zoom, Disney+, Max ve Fruit Ninja yer alıyor.

Her ne kadar Vision Pro, kullanıcılar tarafından henüz satın alınamıyor olsa da Apple'ın yakında gazetecilere ve geliştiricilere inceleme birimleri göndermesi muhtemel, bu nedenle şirketin VisionOS uygulamalarını şu anda App Store'da kullanıma sunması da şaşırtıcı değil.

Apple Vision Pro'nun WWDC 2023'te duyurulmasından bu yana Apple, lansman öncesinde geliştiricilerin uygulamalarını yeni donanım üzerinde test etmeleri için dünyanın dört bir yanında çalışmalar yapılmasını sağladı. Hatta bazı geliştiriciler, birkaç hafta içinde resmi lansmandan sonra Apple'a iade edilmesi gereken bir Geliştirici Kiti birimi edinme şansına da sahip oldu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.