Google, reklam satış ekibinden yüzlerce çalışanının işine son verdi

Google, işten çıkarılan çalışanlarına, şirket içinde başka açık pozisyonlara veya farklı departmanlara başvurma imkanı tanıyor.
Google, reklam satış ekibinden yüzlerce çalışanının işine son verdi

Teknoloji dünyasının en önde gelen şirketlerinden Google'da, geçtiğimiz haftadan beri sular durulmuyor. Hatırlatmak gerekirse, Fitbit'in kurucuları James Park ve Eric Friedman'ın şirketi bırakmasıyla Google'ın, Voice Assistant biriminde yüzlerce kişiyi işten çıkarma kararı aldığı bildirilmişti. Dünya genelinde şirket bünyesinde çalışanlar, yılbaşından beri deyim yerindeyse diken üstünde.

Google, bugün yine bir işten çıkarma haberiyle gündeme geldi. Şirket, reklam satış ekibinden yüzlerce çalışanının işine son verdiğini açıkladı.

Şirket, reklam satış ekibinde yapılan işten çıkarmalardan, büyük işletmelere odaklanan Large Customer Sales (LCS) biriminin etkileneceğini açıkladı. Küçük müşterilere odaklanan Google Customer Solutions (GCS) biriminin ise ana reklam satış ekibi olacağını belirtti. Google, geçen ekim ayında LCS ekibinden bazı çalışanları işten çıkarmıştı.

Bu gelişme geçen haftaki işten çıkarmaların bir devamı olarak değerlendiriliyor. Google'ın 30 bin kişilik reklam satış grubunu etkileyen işten çıkarmaların devam edeceği tahmin ediliyor. 

Google, işten çıkarılan çalışanlarına, şirket içinde başka açık pozisyonlara veya farklı departmanlarına başvurma imkanı tanıyor. Yani şirketin, stratejik hedefleri doğrultusunda ekibin yapılandırılmasının bir parçası olarak bazı değişikliklere gittiği ve bu süreçte etkilenen çalışanların başka fırsatlar aramasına olanak tanıdığı söylenebilir.

En son geçtiğimiz cuma günü Discord, çalışanlarının yüzde 17'sini işten çıkarma kararı aldığını açıklamıştı. Alınan karar ile birlikte toplamda 170 kişinin işten çıkarılacağı tahmin edilmişti. Bugün Google'dan gelen haber, teknoloji dünyasında işten çıkarmaların devam edeceğinin açık bir göstergesi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.