Google, birçok departmanda yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor

Google, maliyetleri azaltma hedefiyle yüzlerce çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.
Google, birçok departmanda yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor

Dün, yeni yılın başlamasıyla birlikte teknoloji sektöründe işten çıkarmaların tekrar gündeme geldiğini ve sosyal medya platformu Twitch'in yaklaşık 500 kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığını aktarmıştık. Teknoloji dünyasında işten çıkarma konusunda sular durulmuyor. Zira Google da maliyetleri azaltma hedefleri doğrultusunda bir dizi ekipte yüzlerce çalışanı işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

Fitbit'in kurucuları James Park ve Eric Friedman'ın şirketi bırakmasıyla Google'ın, Voice Assistant biriminde yüzlerce kişiyi işten çıkarma kararı aldığı bildirildi.

Ayrıca Pixel, Nest ve Fitbit'ten sorumlu donanım ekibinden de yüzlerce kişinin işine son verileceği söylendi. İşten çıkarılmaların önemli bir bölümünün artırılmış gerçeklik (AR) ekibinde gerçekleşeceği belirtildi. Google'ın bu hamlesi, yeniden yapılanmanın parçası olarak lanse ediliyor. Ancak bu değişikliklerle Fitbit liderlerinin ayrılması ve AR donanım ekibinin bundan büyük ölçüde etkilenmesi, şirketin bazı kilit alanlarda nasıl bir strateji izleyeceği konusunda merak uyandırıyor.

Hatırlatmak gerekirse Google, 2021 yılında sağlık ve fitness takip şirketi Fitbit'i 2.1 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Şirket, buna rağmen Fitbit'in bazı cihazlarına ve Apple Watch'a karşı rekabet eden Pixel Watch ürününü geliştirmeye devam ediyor. Yani Google, Fitbit markasını sürdürmek yerine, kendi ürünleri aracılığıyla sağlık ve fitness alanında rekabet etmeye odaklanıyor.

Asıl kafaları karıştıran durum şirketin Fitbit kullanıcılarına yönelik taahhüdünün devam ediyor olması. Elbette son gelişmelerin Fitbit'in geleceği üzerinde belirsizlik yaratması bekleniyor. 

Bir taraftan bu organizasyonel değişiklikler ve şirketin pandemi sonrası stratejik hesaplaşması, teknoloji sektöründeki diğer büyük şirketlerin benzer şekilde çalışan azaltma ve strateji değişiklikleri yapma eğilimine paralel olarak gerçekleşiyor. Google'ın önümüzdeki dönemde bu değişikliklere nasıl adapte olacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.