Discord, çalışanlarının yüzde 17'sini işten çıkarıyor

Discord, çalışanlarının yüzde 17'sini işten çıkarma kararı aldığını açıkladı. Alınan karar ile birlikte toplamda 170 kişinin işten çıkarılacağı tahmin ediliyor.
Discord, çalışanlarının yüzde 17'sini işten çıkarıyor

Son bir haftada teknoloji sektöründe işten çıkarmaların hızla devam ettiği bir süreç yaşanıyor. Google, dün maliyet azaltma hedefleri kapsamında bir dizi ekipte yüzlerce çalışanı işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Haftanın başında ise sosyal medya platformu Twitch'in, yaklaşık 500 kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı gündeme geldi.

Bu yeni gelişmeler; şirketlerin yeni yılda büyüme stratejilerini gözden geçirirken bazılarının da iş gücü konusunda önemli değişikliklere gitme kararı aldığını gösteriyor. Google ve Twitch'in bu hamleleri, maliyet etkinliği ve şirketin uzun vadeli hedeflerine uygun bir yapı oluşturma çabalarının bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki bu işten çıkarmalar, sektördeki büyük oyuncuların, değişen piyasa koşulları ve rekabet ortamına adapte olma çabalarının bir parçası olarak görülüyor. Bu süreç, şirketlerin stratejik yeniden yapılanma süreçlerine hız verdiklerini ve mevcut ekonomik dinamiklere uyum sağlamaya çalıştıklarını gösteriyor.

İşten çıkarma gerçekleştiren büyük teknoloji şirketlerine bir yenisi daha eklendi. Discord, çalışanlarının yüzde 17'sini işten çıkarma kararı aldığını açıkladı. Alınan karar ile birlikte toplamda 170 kişinin işten çıkarılacağı tahmin ediliyor. Karar, çalışanlara şirket içi yazışma ile duyuruldu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Discord CEO'su Jason Citron, çok hızlı büyüdüklerini ve işlerinde daha az verimli hale geldiklerini paylaştı.

Discord'un finansal anlamda ciddi bir sıkıntıda olmadığı ancak henüz kâr elde edemediği ve pandemi döneminde yaşanan kullanıcı artışının ardından büyümesini yeniden canlandırmaya çalıştığı belirtiliyor. Bu kesintiler, Discord'un geçen Ağustos ayındaki yüzde 4'lük küçülmenin ardından yaptığı en büyük işten çıkarma olarak dikkat çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.