Zoom'un yeni Vision Pro uygulaması, dijital avatar ve 3D nesne paylaşımı özellikleri sunacak

Zoom'un Vision Pro uygulaması, 2 Şubat tarihinde kullanıcılarla buluşacak.
Zoom'un yeni Vision Pro uygulaması, dijital avatar ve 3D nesne paylaşımı özellikleri sunacak

Apple Vision Pro'nun, 2 Şubat tarihinde resmen satışa sunulacağını sizlere aktarmıştıkZoom paylaştığı bir blog gönderisi ile Vision Pro uygulamasının Apple'ın yeni başlığının piyasaya sürülmesiyle birlikte 2 Şubat'ta kullanıcılarla buluşacağını duyurdu. Uygulama, kullanıcıların aramalara "persona"larını kullanarak katılmasını sağlayacak. Bu noktada "persona"nın yüz taramalarına dayanan dijital bir avatar olduğunu belirtelim. 

Kullanıcılar aramalarda karşılarındaki kişilere adeta kafalarında bir başlık yokmuş gibi görünecek. Böylece aramaya katılanlar, kullanıcıların yüz ifadelerini ve el hareketlerini görebilecek. Hatırlarsanız bu yaklaşımı Apple'ın FaceTime uygulamasının Vision Pro sürümünde de görmüştük.

Zoom'un yeni uygulaması, Vision Pro'nun artırılmış gerçeklik yeteneklerinden de yararlanıyor. Bu sayede kullanıcılar, fiziksel ortamlarıyla da etkileşim için de olabiliyor. 

Zoom Vision Pro uygulamasına eklenmesi beklenen özellikler

Bununla beraber Zoom, bu bahar döneminde uygulamaya daha fazla özellik eklemeyi planlıyor. Uygulamada yayına alınması planlanan özellikler arasında "gerçek dünya sabitleme" isimli bir özellik de yer alıyor. Bu özellik, Vision Pro kullanıcılarının beş toplantı katılımcısını kendi fiziksel alanlarına sabitlemelerini sağlıyor. Aynı şekilde arayanların arka planlarını kaldırması da mümkün kılınıyor. 

Zoom'un Vision Pro uygulaması ayrıca ilerleyen dönemde kullanıcılara 3D nesne paylaşımı özelliği de sunacak. 3D nesne paylaşımı özelliği sayesinde kullanıcılar, 3D dosyaları paylaşma ve çevrelerindeki ortamda nasıl göründüklerini görme imkanına sahip olacak. 

Şirket, Slack'in rakibi olarak konumlanan Zoom'un 2023'ün mart ayında yayına aldığı sohbet uygulaması Team Chat'i de Vision Pro uygulamasına eklemeyi planlıyor.

Vision Pro için geliştirilen ilk uygulamaların bu ayın ortalarında App Store'da yayınlanmaya başlandığını hatırlatalım. Ancak YouTube ve Spotify'ın Apple Vision Pro için uygulama desteği sunmayacağı ortaya çıktı. Netflix CEO'su Greg Peters ise Apple Vision Pro pazarının uğraşmaya değmeyecek kadar küçük olduğunu söylüyor. Zoom'un Vision Pro uygulaması ise 2 Şubat Cuma günü başlıkla birlikte piyasaya sürüldüğünde kullanılabilir durumda olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.