Delivery Hero, Deliveroo'daki hisselerini satıyor

Şirket, Deliveroo'daki yaklaşık yüzde 4,5 hisseye denk gelen 68,2 milyon A sınıfı adi hissesini satmayı planladığını açıkladı.
Delivery Hero, Deliveroo'daki hisselerini satıyor

Delivery Hero, Deliveroo'daki hisselerini satıyor. Bu hamle, şirketin ifadesiyle disiplinli sermaye tahsisi taahhüdü olarak tanımlanıyor. Şirket, Deliveroo'daki yaklaşık yüzde 4,5 hisseye denk gelen 68,2 milyon A sınıfı adi hissesini satmayı planladığını açıkladı.

Elde edilen gelir ise genel kurumsal amaçlar için kullanılacak. Delivery Hero, anlaşmadan sonra şirkette herhangi bir hisse tutmayı planlamıyor.

Paylaşılan bilgilere göre hisse satışı, hisse başına yaklaşık 1,13 sterlin üzerinden gerçekleşecek. Öte yandan Deliveroo, Salı günü borsa kapanışı itibariyle hisse başına 1,21 sterlinden işlem görmekteydi. Bu da bizlere satıştan yaklaşık 83 milyon sterlin gelir elde edilebileceğini gösteriyor. 

Delivery Hero, hisseleri kurumsal yatırımcılarla hızlandırılmış bir talep toplama süreci yoluyla satışa sunacak. Sonuçlar ise fiyatlandırmanın ardından açıklanacak. Satışın 1 Şubat Perşembe günü tamamlanması bekleniyor. 

Hatırlarsanız Delivery Hero'nun Türkiye'deki Teknoloji Merkezi'ni kapattığını sizlere aktarmıştık. Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nin kapanması ile birlikte 200 - 250 çalışanın görevine son verileceği açıklanmıştı. Bununla birlikte bu dönemde Delivery Hero'nun sadece ülkemizdeki Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'ni kapatmadığını da ekleyelim. Paylaşılan e-posta içinde Tayvan'da bulunan Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nin kapatılacağı ile ilgili bilgiler de yer almaktaydı O dönemde paylaşılan bilgilere göre Delivery Hero, hem küresel ekibinde hem de Berlin'de bulunan ana merkezinde de işten çıkarmalar gerçekleştireceği gündeme gelmişti. 

Delivery Hero'nun Deliveroo'daki hisselerini yatırımcılara satması ile ilerleyen dönemde nasıl bir yol izleyeceğini hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.