Neuralink, ilk kez bir insanın beynine çip yerleştirdi

Elon Musk, Neuralink çiplerinden birinin, ilk kez bir insanın beynine başarıyla yerleştirildiğini açıkladı. Neuralink, geçtiğimiz yılın mayıs ayında insanlı testler için FDA'den onay almıştı.
Neuralink, ilk kez bir insanın beynine çip yerleştirdi

Elon Musk'ın beyin implantları geliştiren şirketi Neuralink, geçtiğimiz yılın mayıs ayında, Neuralink'in beyin implantını insanlar üzerinde test etmek için FDA onayını almıştı. Bunun ardından Neuralink'in insan deneyleri için gönüllüler aradığı bilgisi paylaşılmıştı. Şimdi ise Elon Musk, Neuralink çiplerinden birinin, ilk kez bir insanın beynine başarıyla yerleştirildiğini açıkladı. 

İlk sonuçların umut verici olduğu belirtilirken, nöron artışları veya sinir uyarılarının tespit edildiği ve hastanın iyi bir şekilde iyileştiği bildirildi. Şirketin bununla amacı ise insan beynini bilgisayarlara bağlamak ve karmaşık nörolojik durumların üstesinden gelmeye yardımcı olmak.

2016 yılında kurulan Neuralink, beynin içine ultra ince iplikler yerleştirebilen dikiş makinesi benzeri bir cihaz tasarladı. İplikler, nöron gruplarından gelen bilgileri okuyabilen elektrotlar içeren özel tasarlanmış bir çipe bağlanıyor. Benzer girişimler olsa da Neuralink'in yeniliği, implantları kablosuz hale getirmesi ve implante edilen elektrotların sayısını artırması olarak açıklanıyor.

X'te paylaşım yapan Musk, Neuralink'in ilk ürününün adının Telepathy olacağını söyledi. Ürünün "telefonunuzu ya da bilgisayarınızı ve bunlar aracılığıyla neredeyse tüm cihazları sadece düşünerek kontrol etmenizi" sağlayacağını ve ilk kullanıcıların uzuvlarını kullanamayan kişiler olacağını belirtti. 

Elon Musk, motor nöron hastalığı olan İngiliz bilim adamına atıfta bulunarak şunları ekledi: "Stephen Hawking'in bir hızlı daktilocudan ya da müzayedeciden daha hızlı iletişim kurabildiğini hayal edin. Hedefimiz bu."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.